Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Δ. Τζανακόπουλος νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δ. Τζανακόπουλος νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

0

Α. Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή: Οι μίζεροι εγωισμοί, ο διάλογος όχι ως ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, αλλά ως μέσο εξουδετέρωσης της διαφορετικής φωνής, δεν έχει θέση στο χώρο μας

Η επόμενη μέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε και τυπικά την Κυριακή με την εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τζανακόπουλος εξελέγη με 110 ψήφους. 29 ήταν τα λευκά.

Πρόθεση του επικεφαλής του κόμματος είναι η εκλογή του 38χρονου νομικού και πρώην υπουργού να δώσει τέλος στην εσωστρέφεια και την εσωκομματική διαπάλη που έχει οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέλμα μετά τις 7 Ιουλίου 2019.

Επίσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με τρεις αναπληρωτές (Νικολαΐδης, Καραγιάννη, Καλπάκης).

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ενωτικός και προσπάθησε να στείλει το μήνυμα της νέας αρχής για τον ΣΥΡΙΖΑ. Yπογράμμισε ότι: «Στις συνθήκες αυτές, η αναβάπτιση όλων μας στις αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της αφοσίωσης στα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας αποκτά ζωτική σημασία. Οι μίζεροι εγωισμοί, ο διάλογος όχι ως ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, αλλά ως μέσο εξουδετέρωσης της διαφορετικής φωνής, δεν έχει θέση στο χώρο μας. Ποτέ δεν είχε, ιδιαίτερα τώρα και μάλιστα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη διαδικασία ανασυγκρότησης, διεύρυνσης, μετασχηματισμού σε μαζικό, λαϊκό, ανοικτό και δημοκρατικό κόμμα της σύγχρονης εναλλακτικής Αριστεράς. Επισήμανε ότι εξαιτίας της πορείας της πανδημίας προτείνει να αποφασιστεί η αναβολή του Συνεδρίου «έως ότου η επιδημιολογική εξέλιξη να μας δώσει τη δυνατότητα να το διεξάγουμε όπως εμείς θέλουμε». Παράλληλα, είπε, «να πάρουμε αποφάσεις όχι αναστολής των πρωτοβουλιών και των διεργασιών μας, αλλά ενίσχυσής τους».

Κι έκλεισε την ομιλία του με ένα κάλεσμα για να ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ νέα πορεία: «Να στηρίξουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας την προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος, για την οποία έχουμε δεσμευτεί. Και δεν αναστέλλουμε αυτή την προσπάθεια. Την προσπάθεια για διεύρυνσή, τη στρατηγική επιλογή της Προοδευτικής Συμμαχίας. Να στηρίξουμε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε τόσο ιδιόμορφες συνθήκες για το κόμμα και τον τόπο.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…