Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα επιστημονική μελέτη: Αναποτελεσματική η θερμομέτρηση, μεταξύ άλλων, κατά του κορωνοϊού

Νέα επιστημονική μελέτη: Αναποτελεσματική η θερμομέτρηση, μεταξύ άλλων, κατά του κορωνοϊού

0

Φορείς του ιού μπορεί να «ξεφύγουν» ενώ άλλοι να διαγνωστούν εσφαλμένα

Στροφή και έμφαση στη χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και χρήση κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού

 

Νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Cochrane Library», ύστερα από την αξιολόγηση δεδομένων 22 μελετών, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι μέθοδοι ελέγχου που χρησιμοποιούνται έως τώρα, έχουν χαμηλή ικανότητα, σε γενικές γραμμές, να εντοπίζουν όσους έχουν Covid-19, αλλά και να διακρίνουν αξιόπιστα αυτούς που δεν έχουν τη νόσο. Στις μεθόδους αυτές περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η θερμομέτρηση του κοινού σε αεροδρόμια, σχολεία και γενικά σε δημόσιους χώρους και η καταγραφή των συμπτωμάτων και του ταξιδιωτικού ιστορικού.

Όπως αναφέρει και το πρακτορείο «Reuters», οι ερευνητές που μελέτησαν τα δεδομένα, αποφάνθησαν πως τα μέτρα αυτά δεν είναι αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, οι έλεγχοι για συμπτώματα στα αεροδρόμια και σε άλλους κόμβους μεταφορών μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να επιβραδύνουν, όχι όμως να σταματήσουν την εισαγωγή φορέων του κορωνοϊού. Συνεχίζουν υποστηρίζοντας πως παρά τις προσπάθειες, , ένα μεγάλο ποσοστό μολυσμένων ατόμων μπορεί να «ξεφύγει» και στη συνέχεια να μολύνει άλλους, ενώ μερικοί υγιείς μπορεί εσφαλμένα να ταυτοποιηθούν ως θετικοί στον ιό, πράγμα που πιθανώς θα οδηγήσει στην άνευ λόγου απομόνωσή τους.

Καταλήγουν, λοιπόν, πως υπάρχει ανάγκη για «μεγαλύτερη έμφαση σε άλλους τρόπους που μπορούν να αποτρέψουν την μετάδοση, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, η καραντίνα και η χρήση κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού από το προσωπικό πρώτης γραμμής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…