Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με στίγμα το σοσιαλισμό ως διέξοδο και με μέτρα προστασίας το φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Ξάνθη

Με στίγμα το σοσιαλισμό ως διέξοδο και με μέτρα προστασίας το φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Ξάνθη

0

Η 46η διοργάνωση θα εορταστεί στην πόλη μας, το Σάββατο το απόγευμα στο θεατράκι της πλατείας

«Θέλουμε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με τη νεολαία που σκέφτεται πώς μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Το μέλλον δεν μπορεί να είναι αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας»

 

«Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ‘ανασάνουμε’, για να νικήσει η ζωή». Με αυτό το σύνθημα επηρεασμένο από την πρόσκληση της πανδημίας και με στίγμα τη διέξοδο που προτείνει η σοσιαλιστική προσέγγιση διοργανώνεται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες η 46η διοργάνωση του φεστιβάλ «ΚΝΕ Οδηγητή» στην Ξάνθη.

Με περιορισμένες εκδηλώσεις και τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων ο φετινός εορτασμός στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στο αμφιθεατράκι της Κεντρικής πλατείας. Εκεί προγραμματίζεται πολιτική ομιλία του μέλους της Τ.Ε. του ΚΚΕ Αλέξανδρου Σάρρου, ενώ λόγω των περιορισμών αντί για παραδοσιακό λαϊκό γλέντι θα λάβει χώρα μουσικό αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο από τους μουσικούς Χασάν Βαλή, Βαγγέλη Κοντόπουλο, Φάνη Παπανικολάου και Μπάμπη Σιούτα.

 

Πανδημία-ελληνοτουρκικά και οικονομική κρίση στο πολιτικό πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης

Με αφορμή τη διοργάνωση του φεστιβάλ στην Ξάνθη, η τοπική ΚΝΕ διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσει το πολιτικό πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ με βάση τις συνθήκες και τις διεκδικήσεις. Όπως επεσήμανε ο γραμματέας του τομεακού συμβουλίου Ξάνθης της ΚΝΕ Σταύρος Σταμούλης ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ συνυφασμένος με το στίγμα του επιχειρεί να παρουσιάσει μία διέξοδο για μαθητές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους ώστε να προβληματιστούν και να αναζητήσουν νέους όρους και προσεγγίσεις. Παράλληλα, προτάσσει τη διαχείριση στα ελληνοτουρκικά και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, παρουσιάζοντας «μια πολιτική διέξοδο στην έξαρση των ιμπεριαλιστικών εξελίξεων», όπως ο ίδιος τονίζει. Ακόμη, μέσω του φεστιβάλ, εξήγησε ο Σταύρος Σταμούλης «αναφερόμαστε στην καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει στα συμφέροντα και τα δικαιώματα εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, δείχνουμε πώς οι ανάγκες της νεολαίας αντιμετωπίζονται ως κόστος τη στιγμή που χρηματοδοτούν ομίλους και επιχειρήσεις, αφήνουν καράβια και αεροπλάνα με τη μέγιστη σχεδόν πληρότητα για να μην πληγούν  και δε βάζουν την διαχείριση της πανδημίας και την υγεία σε πρώτο κάδρο».

Ο ίδιος σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε ότι, «το φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, ένας θεσμός 46 ετών, είναι μια ευκαιρία για τη νεολαία να προβληματιστεί και να έρθει σε επαφή με τις πολιτικές προτάσεις του ΚΚΕ, τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Μαθητές, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι βλέπουν ότι δοκιμάστηκαν διάφορες μορφές διαχείρισης από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά όλες έβαζαν μπροστά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό το αδιέξοδο, η απάντηση του ΚΚΕ είναι όχι στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δικαιώματα στην εργασία, πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, πρόσβαση στις διακοπές κ.ά. Μέσω του φεστιβάλ θέλουμε να μιλήσουμε με τη νεολαία που αναζητά πώς μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Το μέλλον δε μπορεί αν είναι αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας και η επιθυμία μας είναι να γίνουν περισσότεροι αυτοί που θα παλέψουν για την ανατροπή αυτού του συστήματος».

 

Τήρηση όλων των μέτρων με αίσθημα ευθύνης

Ως προς τη διοργάνωση στην Ξάνθη, ο γραμματέας της ΚΝΕ υπογράμμισε ότι «η ΚΝΕ και το ΚΚΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη και τους φίλους θα τηρήσει απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα». Όπως ενημέρωσε, θα τηρηθούν συντονισμένα οι αποστάσεις, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, θα γίνεται θερμομέτρηση στην είσοδο και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όρθιους συμμετέχοντες.

Εθελοντική αιμοδοσία ως απάντηση στις κατηγορίες για ανευθυνότητα από τη νεολαία

Η Χριστίνα Στεργίου μέλος του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ Ξάνθης αναφέρθηκε και στην παράλληλη δράση αιμοδοσίας στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ. «Εξαιτίας των μεγάλων αναγκών σε αίμα που προκλήθηκαν από τη διστακτικότητα του κόσμου λόγω κορωνοϊού και τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω των περιοριστικών μέτρων, πανελλαδικά η ΚΝΕ διοργανώνει από την Τετάρτη έως την Παρασκευή εθελοντικές αιμοδοσίες. Η δράση αυτή έρχεται ως απάντηση στις κατηγορίες ότι η νεολαία είναι ανεύθυνη και συνωστίζεται. Εμείς λέμε ότι η νεολαία δεν είναι ούτε ανεύθυνη, ούτε αμέτοχη. Παίρνει πρωτοβουλία και συμμετέχει ενεργά».

Η εθελοντική αιμοδοσία στην Ξάνθη πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο, πρωινές ώρες 9-2 και υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς με αυτοκίνητο, κατόπιν συνεννόησης με την τοπική ΚΝΕ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…