Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μάθημα γνωριμίας παραδοσιακού πολυφωνικού τραγουδιού

Μάθημα γνωριμίας παραδοσιακού πολυφωνικού τραγουδιού

0

Σήμερα, στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

 Στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, από τις 20:30 έως τις 22:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μάθημα γνωριμίας με το παραδοσιακό πολυφωνικό τραγούδι.

Το παραδοσιακό πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα της προφορικής μουσικής, καθώς μέσα του κρύβεται η σημασία που έχει για τον άνθρωπο, το τραγούδισμα μέσα σε μια κοινότητα, σε μια ομάδα.

Το συγκεκριμένο εργαστήρι τραγουδιού απευθύνεται σε όσους αρέσει και θέλουν να τραγουδούν στοχεύοντας στη διερεύνηση του μουσικού οργάνου που λέγεται φωνή, καθώς και στην καλλιέργεια της επικοινωνίας των μελών ενός φωνητικού συνόλου. Στα πλαίσια αυτού του εργαστηρίου θα εξερευνηθούν οι σωματικές διεργασίες που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία του ήχου, την αναπνοή και τον έλεγχό της, τη φθογγοποίηση και τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται σε ένα μουσικό κείμενο. Επίσης, στόχος είναι η καλλιέργεια των εκφραστικών δεξιοτήτων, μέσα από την αλληλεπίδραση και δημιουργική διάδραση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σε φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και πολυφωνικά τραγούδια. Να σημειώσουμε πως δεν  απαιτούνται εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις, αλλά ομαδική διάθεση, όρεξη για δουλειά και αγάπη για το τραγούδι.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο 2541028188, από τις 18.00 – 21.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Τα μαθήματα του εργαστηρίου θα ξεκινήσουν την 1 Οκτωβρίου, με τις θέσεις συμμετοχής να είναι περιορισμένες, γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας για τον κορωνοϊό. Τον σχεδιασμό – εμψύχωση του εργαστηρίου έχει αναλάβει η Στέλλα Γκρήγκοβιτς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…