Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μάσκες μιας χρήσης στους μαθητές μέχρι να πάρουν… στο νούμερό τους!

Μάσκες μιας χρήσης στους μαθητές μέχρι να πάρουν… στο νούμερό τους!

0

Κεραμέως: Η πρώτη μέρα πήγε πολύ καλά, αλλά υπήρξαν αστοχίες

 Σε «φιάσκο» εξελίχθηκε η χορήγηση μασκών στους μαθητές, καθώς μετά το τέλος της πρώτης σχολικής ημέρας, πλημμύρισαν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες παιδιών με πρόσωπα καλυμμένα από τις μάσκες που τους δόθηκαν στα σχολεία. Το 1/3, περίπου 1.500.000, υφασμάτινες μάσκες ήταν μεγάλων διαστάσεων, με αποτέλεσμα να καλύπτει σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το πρόσωπό των παιδιών. Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο γεγονός ως «αστοχία», με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να εξηγεί πως οι διαστάσεις αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Από πλευράς του, ο κατασκευαστής 500.000 μασκών τόνισε ότι τις έφτιαξε με βάση τις οδηγίες που του δόθηκαν. Ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα πως «οι οδηγίες που δόθηκαν εξαρχής και οι διαστάσεις ήταν 10×18 για τα παιδιά έως 10 ετών και 12×22 για τα παιδιά άνω των 10 ετών και για καθηγητές και δασκάλους. Το τελικό προϊόν είναι αυτό γιατί οι πτυχές είναι 3 από 2 πόντους και υπάρχει γύρω γύρω από μία ραφή». Παράλληλα με την εντολή παραγωγής νέων μασκών σε νέες διαστάσεις από τους αναδόχους του διαγωνισμού, ο κ. Σταθόπουλος, τόνισε πως οι μάσκες που δεν έχουν παραδοθεί θα διορθωθούν ανάλογα και θα δοθούν σε όσους έλαβαν υπερμεγέθη μάσκα.

Τέλος, η ΚΕΔΕ έχει αναλάβει να παράσχει μάσκες μιας χρήσης στους μαθητές που έλαβαν υφασμάτινες μάσκες μεγάλων διαστάσεων, μέχρι να λάβουν τις καινούριες υφασμάτινες μάσκες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …