Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Καθαρή» και με 60.000 ευρώ στο ταμείο η ΔΕΑΠΕΧΩ

«Καθαρή» και με 60.000 ευρώ στο ταμείο η ΔΕΑΠΕΧΩ

0

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της

 

ΔΕΑΠΕΧΩ και παρ’ ολίγον …Αναπτυξιακή! Προσπάθειες των τοπικών φορέων να «αναστήσουν» την Αναπτυξιακή το 2015 μέσω αυτής που ναυάγησαν

 

 

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ακίνητης Περιουσίας και Εκμετάλλευσης Κοινόχρηστων Χώρων  Δήμου Αβδήρων ΑΕ (ΔΕΑΠΕΧΩ). Υπενθυμίζουμε ότι τέθηκε σε εκκαθάριση πριν 6 μήνες. Αντικείμενο της ήταν η είσπραξη μισθωμάτων από τα δημοτικά ακίνητα, τη διαχείρισης των Λουτρών Ποταμιάς κ.λ.π.  ενώ σκοπός της ίδρυσής της, η υλοποίηση προγραμμάτων για λογαριασμό του δήμου λόγω της ευελιξίας της ως Α.Ε.

Με 60.000 στα ταμεία η ΔΕΑΠΕΧΩ

Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης ανέφερε πως η ΔΕΑΠΕΧΩ ολοκλήρωσε τον κύκλο της και πως τα μισθώματα εισπράττονται απευθείας από το δήμο. Είπε ακόμη πως ο δήμος Αβδήρων δεν έχει άλλη δημοτική επιχείρηση εκτός της ΔΕΥΑΑ και πως οι εκκαθαριστές βρήκαν στα ταμεία της ΔΕΑΠΕΧΩ 60.000 ευρώ που αφορούν ενοίκια από δημοτικά ακίνητα. Να σημειώσουμε ότι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο στην ημερήσια διάταξη θα συζητηθεί το θέμα της Έγκρισης της έκθεσης πεπραγμένων των εκκαθαριστών για τη λήξη των εργασιών της εκκαθάρισης, τον Ισολογισμό έναρξης και πέρας αυτού, την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των εκκαθαριστών καθώς και ορισμός μέλους του Δ.Σ. για παράδοση και παραλαβή των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΑΠΕΧΩ. Εισηγητές: Μανουσάκης Εμμανουήλ, Ορκωτός Λογιστής και Χατζηδημητρίου Ειρήνη – Χρυσοβαλάντω Αντιδήμαρχος.

 ΔΕΑΠΕΧΩ και παρ’ ολίγον …Αναπτυξιακή!

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΑΠΕΧΩ έγινε πιο γνωστή στην τοπική κοινωνία από το ότι το 2015 προκειμένου ο νομός να βγει από το αδιέξοδο λόγω της διάλυσης της Αναπτυξιακής Ξάνθης και να μπορέσει να πάρει το Leader εξετάστηκε από τους τοπικούς φορείς το ενδεχόμενο η ΔΕΑΠΕΧΩ να είναι η διάδοχη κατάσταση της Αναπτυξιακής καθώς ο Καλλικράτης απαγορεύει οι δήμοι να συνιστούν ή να συμμετέχουν σε άλλες ανώνυμες εταιρείες, κατά τις διατάξεις του ΚΔΚ, εκτός από εκείνες που έχουν συσταθεί μέχρι την 31.12.2010 και η ΔΕΑΠΕΧΩ είχε συσταθεί στην προ Καλλικράτη εποχή κυρίως και ήταν ανενεργή. Όπως ειπώθηκε τοτε θα μπορούσε με τροποποίηση του καταστατικού της να μεταβληθεί σε μια εταιρεία που θα αποκτήσει την τεχνική επάρκεια και την πιστοποίηση που απαιτεί η διαχείριση των προγραμμάτων και επιπλέον θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι δήμοι καθώς και άλλοι φορείς. Δόθηκε μια προθεσμία για να γίνει νομική διερεύνηση ωστόσο το εγχείρημα δεν προχώρησε με αποτέλεσμα να αναλάβει η Αναπτυξιακή Ροδόπης την υλοποίηση του leader της Ξάνθης. Τέλος να σημειώσουμε ότι στο σημερινό συμβούλιο θα συζητηθεί και το αίτημα του δημοτικού συμβούλου Κριτσίνη Αθανασίου με θέμα: «Εταιρείες των πρώην δήμων Βιστονίδας, Αβδήρων και Σελέρου».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emprosgr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…