Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καλό Ταξίδι Κώστα Δέλκο

Καλό Ταξίδι Κώστα Δέλκο

0
delkos-web

«Έφυγε» ο Κώστας των αγώνων για την δημοκρατία, για το περιβάλλον,  για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα μεγάλα οράματα της Αριστεράς

 

 

Το «Ε» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του, στους συνοδοιπόρους του. Μια μεγάλη απώλεια για την τοπική κοινωνία

 

 

 

Θλίψη έχει σκορπίσει στην κοινωνία της Ξάνθης η είδηση του χαμού του Κώστα Δέλκου. Ο Κώστας των αγώνων για την δημοκρατία, για το περιβάλλον,  για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα μεγάλα οράματα της Αριστεράς,  «έφυγε» νικημένος μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, παλεύοντας παλικαρίσια. Μια  μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια, με δύναμη και γενναιότητα όπως άλλωστε έζησε … Άνθρωπος ήπιων τόνων, μια φωνή ρεαλισμού και ορθολογισμού και βαθιά ανθρώπινη. Με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες,  με πολιτικό ήθος,  έδωσε το δικό του στίγμα με την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση αρχικά και μετέπειτα ως πολιτευτής και στέλεχος της Αριστεράς.

Η διαδικασία της αποτέφρωσης του θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας , στις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Το «Ε» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του,  στους φίλους του στους συνοδοιπόρους του. Μια μεγάλη απώλεια για την τοπική κοινωνία.

Καλό Ταξίδι Κώστα Δέλκο!

 

Αποχαιρετισμός στον Κώστα Δέλκο

Τον Κώστα Δέλκο αποχαιρετούν με αναρτήσεις τους στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης όσοι τον  γνώρισαν, συνεργάστηκαν  αλλά και συγκρούστηκαν μαζί του.

Σαμή Καραμπουγιούκογλου, δημοσιογράφος: «Σήμερα η πόλη της Ξάνθης έχασε το πιο όμορφο παλικάρι της, το παλικάρι με την βαθιά ψυχή και το ζεστό χαμόγελο, εμείς τον δικό μας άνθρωπο, τον σύντροφο μας. Έτσι θα μείνει για πάντα στην μνήμη και στην ψυχή μας. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που τον γνώρισα και τον έζησα.

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα Αδερφέ Σύντροφε Κώστα Δέλκο»

Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος, λογοτέχνης: «Καλό ταξίδι Κώστα Δέλκο!

Μόλις τώρα διάβασα μια τρομερή θλιβερή είδηση – έφυγε από τη ζωή ένας αγωνιστής ολοκληρωμένος άνθρωπος ο Κώστας Δέλκος – Καλό ταξίδι! Παρηγοριά στους οικείους.

Αργύρης Πλέσιας, Μηχανικός: «Καλό ταξίδι Κώστα. Αν και από άλλους πολιτικούς χώρους, πολλά χρόνια είχαμε αντίστοιχες διαδρομές . Η εκτίμηση μου για το ήθος, την συνέπεια, τον λόγο σου, την αξιοπρέπεια και την ωριμότητά σου ήταν απεριόριστη. Καλή αντάμωση φίλε

Μιχάλης Στυλιανίδης, πρώην Δήμαρχος Ξάνθης: «Κρίμα. Μεγάλη απώλεια, πρωτίστως βέβαια για την οικογένεια του αλλά και για την τοπική τουλάχιστον κοινωνία. Διαφωνούσαμε πολιτικά, αλλά η εκτίμηση μου στο πρόσωπο του ήταν απεριόριστη. Καλό ταξίδι Κώστα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του»

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Σήμερα αποχαιρετούμε ακόμη έναν άξιο σύντροφο,  ένα συνεπή αριστερό, ένα ζεστό άνθρωπο, ένα μαχητικό συνδικαλιστή, έναν ενεργό πολίτη που τόσο πρόωρα «διάλεξε» το μεγάλο ταξίδι.

Η πολιτική και ανθρώπινη παρακαταθήκη του είναι σημαντική και ανεκτίμητη.

Αποχαιρετούμε τον Κώστα Δέλκο.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι σύντροφε!»

Η δημοσίευση του Σόλωνα Σαρακενίδη

Σήμερα χάσαμε ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μας. Έναν άνθρωπο που μας συντρόφευε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ξάνθη, ως φοιτητής της Πολυτεχνικής σχολής. Μια μεστωμένη προσωπικότητα, μεγαλωμένη με στερήσεις, που εκτιμούσε κάθε τι που κέρδιζε με το σπαθί του. Φοιτητής και εργαζόμενος. Στο γιαπί. Μας ‘έλεγε ιστορίες για τους μουσουλμάνους συντρόφους του στην δουλειά, που στο ραμαζάνι δεν έπιναν ούτε νερό και τους ακολουθούσε κι αυτός, ο σκληραγωγημένος Θεσσαλός, σεβόμενος τις συνήθειες τους. Ο Κώστας, ο Δέλκος ήταν ένα παλικάρι απ αυτά που σπάνια συναντάμε στην ζωή μας. Ορθολογιστής αλλά και γεμάτος συναίσθημα αλληλεγγύης. Ήταν διαθέσιμος πάντοτε για κάθε βοήθεια. Πολιτικά, ανήκοντας στην αριστερά, δοκίμασε κι αυτός στο πετσί του όλη την απογοήτευση και την ματαίωση των ονείρων και των επιδιώξεων που γέννησε ο αρχικός ενθουσιασμός. Κινήθηκε μέσα στα πολιτικά πεπραγμένα της Ξάνθης. Εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος με ουσιαστική και μεστή παρουσία. Μπήκε μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις και δεν δίστασε να αποκαλύψει υπόγειες συναλλαγές “αρχόντων” της πόλης, που είχαν σαν στόχο τους το περιβάλλον. Αλλά πάνω απ’ όλα ο Κώστας, ήταν ο σύντροφος μας. Η καθημερινή μας παρέα. Σε κάθε απορία, δυσκολία ή άγνωστη σε μένα κατάσταση, στον Κώστα προσέτρεχα για να μου την αναλύσει. Πάντοτε χαμηλών τόνων, αλλά ουσιαστικός και μεστός ο λόγος του. Είχα καταφέρει τα τελευταία χρόνια ακόμη να αγαπήσουμε την ίδια ποδοσφαιρική ομάδα και χαιρόμουνα την παρέα του όταν παρακολουθούσαμε παιχνίδια της. Στα τραπέζια και στα γλέντια επίσης ήταν μπροστάρης. Η μόνιμη παρέα μας τον είχε πάντοτε σε περίοπτη θέση. Όταν έλειπε ο Κώστας όλοι αναρωτιόμασταν για το που είναι.

Από την ημέρα που διαγνώσθηκε η αρρώστια του, φάνηκε όλο του το μεγαλείο. Δεν κρύφτηκε πίσω από μισόλογα. Την αντιμετώπισε παλικαρίσια και έδωσε μια σκληρή, αλλά άνιση μάχη. Μέχρι το τέλος.

Σήμερα έφυγε. Δεν ξέρω πως θα ενσωματώσουμε στην ζωή μας αυτήν την απώλεια. Θα τον συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία, με πολιτικό, ανθρώπινο τρόπο, με αποτέφρωση όπως ζήτησε ο ίδιος. Του οφείλουμε πολλά. Και η Ξάνθη του οφείλει πολλά. Έχασε ένα από τα καλύτερα παιδιά της».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξαφνική φωτιά έκαψε δυο βαγόνια από τα τρενάκια του δήμου

Ήταν παρκαρισμένα σε δημοτικό οικόπεδο. Μάλλον εμπρησμός η αιτία Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα τ…