Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση και από την «Αγάπη για την Ξάνθη μας» για τη μπάρα στην Παλιά Πόλη

Ερώτηση και από την «Αγάπη για την Ξάνθη μας» για τη μπάρα στην Παλιά Πόλη

0

Ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την τήρηση των ελεύθερων διαδρόμων στον παραδοσιακό οικισμό.

Και η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» απευθύνει ερώτηση στο δήμαρχο σχετικά με την τοποθέτηση της μπάρας και των κώνων στην είσοδο της Παλιάς Πόλης. Η ερώτηση αναφέρει: «αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, με αφορμή:

Α. την από 28/8/2020 επιστολή του Συλλόγου για την Προστασία και την Αναβίωση της Παλιάς Πόλης σχετικά με την τοποθέτηση, στην αρχή της οδού Δημάρχου Φ. Αμοιρίδη, μιας φορητής μπάρας, πορτοκαλί κώνων και περιστασιακά ενός φορητού απαγορευτικού κυκλοφορίας και γλαστρών που εμποδίζουν την πρόσβαση οχημάτων στις οδούς Αμοιρίδη, Ορφέως, Μαυρομιχάλη και Ι. Σγουρού και

Β. την εν ισχύι απόφαση 154 / 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αναφέρει τα εξής: «3. Επιβάλλεται η διατήρηση ελεύθερων διαδρόμων κίνησης οχημάτων όλο το 24ωρο, πλάτους 3.50 μέτρων στα τμήματα του δικτύου της περιοχής που λειτουργούν ως μονόδρομοι και πλάτους 6.00 m σε αυτά που λειτουργούν ως αμφίδρομης κατεύθυνσης, όπου αυτό είναι δυνατό βάσει της υφιστάμενης ρυμοτομίας της περιοχής, ενώ όπου η ύπαρξη του αυτού ή μεγαλύτερου πλάτους σε τμήματα του οδικού δικτύου είναι αδύνατη εξαιτίας των ρυμοτομικών γραμμών που υφίστανται, τότε απαγορεύεται η κατάληψη τμήματος του δρόμου, παρόδου ή πεζοδρομίου για οποιαδήποτε χρήση πέρα από την κυκλοφορία οχημάτων όπως αυτά ορίζονται ανωτέρω και πεζών» και «15. Εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ προγενέστερες κανονιστικές αποφάσεις, που αφορούν στην περιοχή, εν όλω ή εν μέρει, εφόσον δεν βρίσκονται σε αντίθεση με την παρούσα», ερωτάσθε τα εξής: 1)Είναι υπό την έγκρισή σας η τοποθέτηση της εν λόγω ακαλαίσθητης και πρόχειρης κατασκευής που είναι καταφανώς αυθαίρετη; 2)Αν όχι ποιες ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε για να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα; 3)Επιπροσθέτως, τι προτίθεστε να πράξετε για να υλοποιήσετε την προαναφερθείσα απόφαση 154 / 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΜΘ: Τα πιο λίγα πήραν οι δήμοι της Ξάνθης για τη χρηματοδότηση του ενεργειακού κόστους

Οι δήμοι της Ξάνθης έλαβαν από το ΥΠΕΣ συνολικά σχεδόν 500.000 ευρώ, ενώ στους άλλους νομο…