Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας στο ΙΘΤΠ

Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας στο ΙΘΤΠ

0

Υπεύθυνη του εργαστηρίου η Γιούλη Καουσλίδου

 Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, φιλοδοξεί από αυτή τη χρονιά, να λειτουργήσει Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας. Η Βιβλιοδεσία ως τέχνη ήρθε σαν επινόηση ενάντια στη φθορά και ανήκει στην κατηγορία των πιο σύνθετων πολιτιστικών αγαθών. Ανήκει στον κλάδο της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας που συνδυάζει την τέχνη και την τεχνική, που απαιτεί την αμεσότητα της συνεργασίας σκέψης – χεριού, που έχει, τέλος, και πολιτιστικό χαρακτήρα αφού συνδέεται άμεσα με τα προϊόντα του πνεύματος, όπως είναι τα βιβλία. Παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της και  τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κανείς κατά την διαδικασία της, δίνει την δυνατότητα να αντικρίσει κάποιος τους ορίζοντες της τέχνης μέσα από την δική του καλλιτεχνική δημιουργία, μέσα από την τέχνη της βιβλιοδεσίας. Ειδικότερα το εργαστήρι Βιβλιοδεσίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης  και Παράδοσης έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους μαθητές του την γνωριμία με τις τεχνικές της βιβλιοδεσίας και με τις κατηγορίες των υλικών που την απαρτίζουν.

Σκοπός είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα βιβλία χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της Βιβλιοδεσίας, την φαντασία και το μεράκι τους.

Πληροφορίες

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κα. Γιούλη Καουσλίδου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα τηλέφωνα 25410-26635 (απογευματινές ώρες)  και 25410-29282 (πρωινές ώρες). Να σημειώσουμε πως η υλοποίηση ή όχι του Εργαστηρίου, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…