Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Παιδικής Χορωδία στο ΙΘΤΠ

Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Παιδικής Χορωδία στο ΙΘΤΠ

0

Υπό της επίβλεψη του Φίλιππου Τσαουσέλη και της Ιωάννας Αμπατζίδου

 

Στις εγκαταστάσεις του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσουν τα Εργαστήρια «Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης» και «Παιδικής Χορωδίας».

 

Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης

Η Θεατρική Αγωγή ενεργοποιεί την κριτική σκέψη δημιουργώντας αναλογίες στη ζωή, παρέχοντας μας με αυτό τον τρόπο τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ερμηνεύσουμε καλύτερα και να κατανοήσουμε την προσωπική αλλά και την συλλογική μας ταυτότητα. Οι βιωματικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, μας φέρνουν σε επαφή με την φαντασία, την ομαδικότητα και τον «χώρο» του Θεάτρου. Το εργαστήριο, αναλόγως με την σύνθεση του, δύναται να οδηγηθεί και σε μια παράσταση στο τέλος της σεζόν με την συμμετοχή του συνόλου των συμμετεχόντων ή μέρους αυτών.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, μια φορά την εβδομάδα ένα τρίωρο συνεχόμενο. Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Φίλιππος Τσαουσέλης, απόφοιτος Δραματικής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Θεσσαλονίκης.

Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας

Το Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας, στόχο έχει μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να γνωριστούν, να μάθουν να επικοινωνούν, να πειθαρχούν, να συνεργάζονται, να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους και να δημιουργούν, συμμετέχοντας σε διάφορες μουσικές δραστηριότητες. Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι συναντήσεις προβλέπεται θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα και θα διαρκούν 1 ώρα και 15 λεπτά. Διδάσκουσα θα είναι η Απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διπλωματούχος Πιάνου και Δασκάλα Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κα. Ιωάννα Αμπατζίδου.

Πληροφορίες

H έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα τηλέφωνα 25410-26635 (απογευματινές ώρες)  και 25410-29282 (πρωινές ώρες). Να σημειώσουμε πως η υλοποίηση ή όχι του Εργαστηρίου, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…