Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκκαθάριση περιπτέρων ζητά η «Ξάνθη για Όλους»

Εκκαθάριση περιπτέρων ζητά η «Ξάνθη για Όλους»

0

Αίτημα να αξιοποιηθούν τα περίπτερα του δήμου και να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα

 Νέα ερώτηση εκτός ημερησίας υπέβαλε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η «Ξάνθη για Όλους». Η ερώτηση αφορά στην αξιοποίηση των περιπτέρων του δήμου και την απομάκρυνση των παλιών και εγκαταλελειμμένων. Το κείμενο της ερώτηση αναφέρει: «όπως υπέπεσε στην αντίληψή μας, υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης μας Περίπτερα που έχουν από καιρό εγκαταλειφθεί από τους προηγούμενους δικαιούχους τους και σήμερα αποτελούν εστία αισθητικής αλλά και υγειονομικής ρύπανσης.

Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν συμπολίτες μας που ανήκουν στις ανάλογες κοινωνικές κατηγορίες που δικαιούνται από το νόμο να τους παραχωρηθεί ένας τέτοιος χώρος προκειμένου εκεί να αναπτύξουν ανάλογη επαγγελματική δραστηριότητα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ερωτάστε:

1.Ποια είναι η γενικότερη πολιτική του Δήμου μας στο ζήτημα αυτό; Ποια είναι η αξιολόγηση του Δήμου σε επίπεδο αναγκών και δυνατότητας παραχώρησης χώρων προκειμένου να αναπτυχθούν παρόμοιες επαγγελματικές δραστηριότητες;

2.Με ποια διαφανή και αξιοκρατική κοινωνικά σειρά προτεραιότητας παραχωρούνται από τη λίστα δικαιούμενων πολιτών τα περίπτερα που παραμένουν κενά ή κενώνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου;

3.Πότε επιτέλους ο Δήμος θα απομακρύνει εγκαταλελειμμένα ή παρατημένα στο χρόνο περίπτερα που όπως σας αναφέραμε αποτελούν πρόβλημα τόσο στην αισθητική όσο και στην καθαριότητα της πόλης, προκειμένου στο σημείο εκείνο είτε να μείνει ελεύθερος ο χώρος για τους πεζούς, είτε να ανεγερθεί ένα νέο σύγχρονο περίπτερο από κάποιο δικαιούχο συμπολίτη μας;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2020-2023 του Δήμου Ξάνθης

Ομάδα εργασίας του δήμου θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που θα υποβληθούν   Ο Δήμος Ξά…