Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εγρήγορση μετά την αύξηση των διακινήσεων από τον Έβρο

Εγρήγορση μετά την αύξηση των διακινήσεων από τον Έβρο

0

Ενισχύονται οι ομάδες κρούσης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών

 

Αύξηση στις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο παρατηρούνται τις τελευταίες 15 ημέρες, με αποτέλεσμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να αυξάνουν την ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στα νησιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αυτή η κινητικότητα στον Έβρο οδήγησε στη δημιουργία δύο ομάδων τύπου ΕΚΑΜ, οι οποίες θα επανδρώνονται από 30 άτομα και θα έχουν στόχο την αποτροπή ενός νέου κύματος τουρκικής προκλητικότητας με αφορμή το μεταναστευτικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομάδες θα σαρώνουν τον Έβρο προκειμένου να εξαρθρώνουν κυκλώματα δουλεμπόρων αλλά και να αποτρέπουν μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές.

Η στελέχωση των ομάδων κρούσης προέρχεται από τις προσλήψεις νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα πραγματοποιούν περιπολίες σε ένα μεγάλο κομμάτι του ποταμού.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες, εκ των οποίων οι 480 θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και ακόμη 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…