Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Χωρίς τέλος το κυνηγητό διακινητών στην ΑΜΘ

Χωρίς τέλος το κυνηγητό διακινητών στην ΑΜΘ

0

Έξι συλλήψεις σε πέντε αστυνομικές επιχειρήσεις, οι τρεις εκ των οποίων οδήγησαν σε καταδίωξη

Εντοπίστηκε νεκρός διακινητής λόγω τροχαίου. Τραυματίστηκαν ο συνοδηγός συνεργός και δύο μη νόμιμοι μετανάστες που διακινούνταν

 

Συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, έξι διακινητές (1 ημεδαπός και 5 αλλοδαποί), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

12 μετανάστες τραυματίστηκαν σε τροχαίο μετά από καταδίωξη

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε με αγροτικό, παράνομα, δεκαεπτά μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ έξωθεν του οικισμού Αγνάντιας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο χείμαρρο. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν δώδεκα διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία.

 

Όχημα με επτά μετανάστες προσέκρουσε σε μπάρες της Ε.Ο. Ξάνθης-Κομοτηνής

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό -διακινητή οδηγό φορτηγού, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (διασταύρωση οικισμού Παλλαδίου) το όχημα εξετράπης της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, επτά μη νόμιμους μετανάστες.

 

Τροχαίο χωρίς τραυματίες μετά από καταδίωξη στον κόμβο Αγίου Σύλλα

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στο ύψος του κόμβου Αγίου Σύλλα Καβάλας το όχημα προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

 

Διακίνηση με ΙΧ που είχε κλαπεί την προηγούμενη μέρα από Θεσσαλονίκη

Στην τέταρτη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Σαπών – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν άλλους δύο δράστες (έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό), διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, στις 16-9-2020, σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

 

Σε ρέμα ανετράπη το αυτοκίνητο, προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό οδηγού διακινητή

Στην πέμπτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Μουσθένης – Σιδηροχωρίου Καβάλας, περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου εντόπισε ένα αυτοκίνητο να έχει ανατραπεί εντός ρέματος. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν και άλλοι τρεις αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτό. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ο οδηγός μαζί με έναν από τους αλλοδαπούς επιβάτες, ο οποίος συνελήφθη, μετέφεραν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, τους άλλους δύο αλλοδαπούς – μη νόμιμους μετανάστες. Ο θανών και οι τρεις τραυματίες (συνοδηγός – διακινητής και δύο διακινούμενοι) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Κατασχέθηκαν πέντε οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αμείωτες παραμένουν οι παραβάσεις στην ΑΜΘ για τα περιοριστικά μέτρα

86 παραβάσεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και τη Δευτ…