Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Απάτη με λεία 8.460 ευρώ για… πληρωμή ΦΠΑ στη Δράμα

Απάτη με λεία 8.460 ευρώ για… πληρωμή ΦΠΑ στη Δράμα

0

Ένας άνδρας εξαπατήθηκε τηλεφωνικά και νομίζοντας ότι μιλά σε υπάλληλο τράπεζας προέβη σε ηλεκτρονική κατάθεση δήθεν για είσπραξη αναδρομικής σύνταξης

 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος γυναίκας, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση εξαπάτησης ενός ατόμου, που διαπράχθηκε στις 15-9-2020.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και με το πρόσχημα ότι η μητέρα του δικαιούται αναδρομική σύνταξη, κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει χρήματα.

Συγκεκριμένα, τον έπεισε να καταθέσει 8.460 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, για υποτιθέμενη πληρωμή Φ.Π.Α., προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθεί η αναδρομική σύνταξη.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού και τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει στην εν λόγω γυναίκα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…