Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την καταστροφή της Μόρια

Ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την καταστροφή της Μόρια

0

Προκαλεί οδύνη και ανησυχία το γεγονός. Στο πλευρό των πολιτών της Λέσβου

 Με ανάρτηση στο Facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στην καταστροφή της δομής στη Μόρια και το αντίκτυπο  που έχει στην τοπική κοινωνία, καθώς πέραν της οδύνης για την «τραγωδία που βλέπαμε από χρόνια να εκτυλίσσεται στη δομή», προκαλείται ανησυχία, μιας και «το τέλος δεν είναι ακόμα ορατό». Η ένταση στο νησί κλιμακώνεται, με αποκορύφωμα την υγειονομική κρίση, με 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού εντός της δομής, προκαλώντας φόβο και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, η οποία έχει επωμιστεί «αγόγγυστα δυσανάλογο βάρος».

Στη συνέχεια, τόνισε πως το προσφυγικό και μεταναστευτικό είναι «πρωτίστως πρόβλημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί», κάνοντας λόγο για προσπάθειες αποσυμφόρησης της δομής, οι οποίες είχαν ήδη αρχίσει με τη σταδιακή μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών στις χώρες της Ευρώπης. Όπως δήλωσε, οι άνθρωποι που βρίσκονται εντός της δομής έχουν ταυτότητα και δικαιώματα, δεν αποτελούν ανώνυμο πλήθος, γι’ αυτό χρειάζεται να επικρατήσει σύνεση, πιστή στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Τέλος, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την δράση της τουρκικής ηγεσίας η οποία φαίνεται να χρησιμοποιεί το δράμα των προσφύγων και μεταναστών ως μοχλός πίεσης στις διαπραγματεύσεις για την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών της συμφερόντων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…