Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

0

Περί αντιπολίτευσης
Συζήτηση στο πολιτικό καφέ μεταξύ της παρέας. Θέμα η στάση και συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στους δήμους.
Η απόφαση μετά από διάλογο και τις απόψεις που ακούστηκαν ήταν πως η αντιπολίτευση πρέπει να προλαβαίνει και να παρουσιάζει τις παραλείψεις της κάθε δημοτικής αρχής. Αυτό όμως οφείλει να το κάνει με στοιχεία, όχι με κραυγές και υπερβολές.
Μάλιστα τονίστηκε πως η αντιπολίτευση που πείθει την κοινωνία είναι αυτή που παραθέτει στοιχεία με τεκμηρίωση. Που αποδέχεται αυτό που είναι σωστό και δεν το αγνοεί σκόπιμα.
Αυτή την αντιπολίτευση της ουσίας  έχει πλέον ανάγκη ο τόπος, η χώρα.
Με τους λαϊκισμούς υπηρεσία δεν προσφέρεις, μόνον ζημιά.
Γ.Δ.


Άλλο εποικοδομητική κριτική άλλο υποβολιμαία επίθεση
Με την ευκαιρία της συζήτησης στην παρέα, τέθηκε κι ένα ακόμη θέμα, αυτό της άσκησης κριτικής.
Κατ’ αρχάς βέβαια όλοι συμφώνησαν πως ο ρόλος και η αποστολή της αντιπολίτευσης είναι και η άσκηση κριτικής στα έργα ή παραλείψεις της δημοτικής παράταξης που ασκεί την εξουσία.
Εκείνο επίσης που συμφώνησαν όλοι είναι ότι η κριτική θα πρέπει να είναι αυστηρή μεν, εποικοδομητική δε. Διότι τονίστηκε, άλλο κριτική κι άλλο υποβολιμαία επίθεση με ψεύδη και λαϊκίστικες φωνές για εντυπωσιασμό.
Γ.Δ.


Ούτε τα προσχήματα
Την μία ημέρα αποχωρεί από την παράταξη Τοψίδη ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Τζιχάν Ιμάμογλου, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται και την άλλη προσχωρεί στην παράταξη Μέτιου. Δικαίωμά του θα πούμε και λογαριασμός δικός του και όσων τον ψήφισαν.
Όμως ο Ιμάμογλου δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα μερικών ημερών. Το άλμα το έκανε μέσα σε λίγες ώρες. Και για να τον ανταμείψει ο Μέτιος γι΄αυτήν την μετακίνηση τον όρισε αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειάς μας.
Αυτή η σύντομη περιφερειακή ιστορία του νομικού κ. Ιμάμογλου. Καθόλου παράξενη κι απρόσμενη. Γεμάτη η πολιτική ζωή από προσχωρήσεις, μεταπηδήσεις, μετεγγραφές και άλλες τέτοιες ενέργειες.
Τι να πρωτοπεί και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…
Γ.Δ.


Κάτι κινείται στην Τεχνική Εκπαίδευση
Κατάλαβαν εκεί στο υπουργείο Παιδείας πως ανάπτυξη στον τόπο δεν μπορεί να γίνει μόνο με τους αποφοίτους των ΑΕΙ.  Έχουν λάβει τα μηνύματα από τις επιχειρήσεις πως χρειάζονται τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων, αυτούς που βγάζουν οι Τεχνικές Σχολές και τα ΤΕΙ. Σ’αυτούς τους ανθρώπους στηρίζεται η λειτουργία των μηχανών, αυτοί δουλεύουν τα μηχανήματα που παράγουν, αυτοί τα συντηρούν και τα διορθώνουν.
Όλα αυτά τα γνωστά στην υπόλοιπη Ευρώπη, άργησαν για άλλη μια φορά να τα αντιληφθούν στη χώρα μας.
Έστω κι αργά, άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον. Κάτι είναι κι αυτό.
Γ.Δ.


Ψυχραιμία!
Οι μήνες της πανδημίας είναι δύσκολοι. Απ’ όλες τις πλευρές. Γι’ αυτό και κάποιες ενέργειες δικαιολογούνται παρότι μη λογικές.
Όμως όσο κι αν η ψυχολογική ένταση είναι στα ύψη, όσο τα μέτρα προφύλαξης γίνονται πιο σφιχτά και πιεστικά, ανθρώπινο είναι τα νεύρα να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Όμως η τήρηση των μέτρων είναι υποχρεωτική και πρέπει να τηρούνται.
Παράλληλα, δεν δικαιολογούνται βιαιότητες εκ μέρους γονιών εις βάρος δασκάλων και εντεταλμένων ανθρώπων για την τήρηση των μέτρων.
Γι’ αυτό απαιτείται ψυχραιμία. Απ’ όλους, πριν μεταβληθούμε σε ζούγκλα και κυρίως για να μη γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα με εγκλεισμό και άλλα δυσάρεστα.
Γ.Δ.


Παράπονα για τους δήμους
Πρόκειται για παράπονα και υπαρκτά και ιδιαίτερα σοβαρά. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε πως κάποιες υπηρεσίες υπολειτουργούν στο να δέχονται το κοινό και το κυριότερο, δεν απαντούν στα τηλέφωνα.
Αυτή η συμπεριφορά που είναι απαράδεκτη, δυσκολεύει τους δημότες από το να κλείσουν ραντεβού, να κάνουν μια διευκρινιστική ερώτηση κλπ. Κι αφού ο δημότης είναι αποκλεισμένος από τους «αργούντες» υπαλλήλους, καταφεύγει στην μετάβαση στο γραφείο για να εξυπηρετηθεί.
Θέτουμε το άσχημο και αχαρακτήριστο αυτό φαινόμενο υπ’ όψιν των δημάρχων για να λάβουν τα μέτρα τους. Μέτρα υπέρ των δημοτών βέβαια, όχι των υπαλλήλων…
Γ.Δ.


Βρήκαν ευκαιρία κάποιοι υπάλληλοι υπηρεσιών
Ερμηνεύοντας αυτήν την συμπεριφορά των υπαλλήλων, πρέπει να πούμε πως γίνεται με μια δικαιολογία, αυτήν της πανδημίας.
Βρήκαν την ευκαιρία λοιπόν κάποιοι, με την ανοχή των προϊσταμένων και των συνδικαλιστών, και πλέον δεν σηκώνουν τα υπηρεσιακά τηλέφωνα!
Η τακτική αυτή έχει εμφανιστεί πέρα από την τοπική αυτοδιοίκηση και στις υπόλοιπες υπηρεσίες. Ευκαιρίας δοθείσης, κατέβηκαν τα μολύβια και τα τηλέφωνα. Αυθαίρετα και ετσιθελικά.
Τι φοβούνται άραγε μη κολλήσουν τον ιό από τα τηλέφωνα; Γι’αυτό δεν τα σηκώνουν;
-Άραγε πώς μπορούν να το κάνουν αυτό;
Τελευταία δικαιολογία: Δεν σηκώνουν το τηλέφωνο για να μην καθυστερούν από την εξυπηρέτηση των πολιτών, λένε!
Γ.Δ.


Δημόσιος έπαινος
Κι αν κάποιοι υπάλληλοι στο δημόσιο και δήμους έχουν κατεβάσει μολύβια και τηλέφωνα, είναι κάποιοι άλλοι που κυριολεκτικά είναι άξιοι επαίνου. Δημοσίου επαίνου μάλιστα.
Ευθαρσώς και με αποδείξεις, πρόκειται για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, κι αυτό δεν το βεβαιώνουμε μόνο εμείς, αλλά οι χιλιάδες που συναλλάσσονται καθημερινά με τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ. Σ’αυτούς τα συγχαρητήρια και το «μπράβο».
Από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ, δεκάδες πολίτες εξυπηρετούνται με ευγένεια και το χαμόγελο. Έτσι όπως θα έπρεπε όλοι οι υπάλληλοι να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Γι’αυτό αξίζουν το δημόσιο έπαινο, γιατί ξεχωρίζουν. Και μια υπενθύμιση. Η δημιουργία των ΚΕΠ ήταν έργο του υπουργού Σταύρου Μπένου επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.
Γ.Δ.


7 νέοι αστυνομικοί στην Α.Δ. Ξάνθης
Με 7 νέους αστυνομικούς στελεχώνεται η Αστυνομική Διεύθυνσης Ξάνθης. Σύντομα οι αστυνομικοί θα πιάσουν δουλειά ενισχύοντας έτσι την υπηρεσία. Η θετική αυτή εξέλιξη έχει την υπογραφή του κυβερνητικού βουλευτή Σπύρου Τσιγιγγίρη, ο οποίος ανταποκρινόμενος στα αιτήματα για στελέχωση της Α.Δ. Ξάνθης μερίμνησε ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Το ίδιο βέβαια έγινε με την κατανομή για τις 100 θέσεις συνοριοφυλάκων από την Ξάνθη. Επίσης σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις από την ΕΤΑΔ για θέματα που αφορούν στο νομό μας και για το λόγο αυτό θα έχει συνάντηση ο κ. Τσιλιγγίρης με στελέχη της ΕΤΑΔ.
Σε μια κανονική κοινωνία ίσως αυτά να ήταν αυτονόητα και να μην χρειαζόταν καμιά παρέμβαση για να γίνουν. Αλλά προφανώς και απέχουμε πολύ απ’ αυτή γι’  αυτό και είναι γνωστό ότι όλα θέλουν «σπρώξιμο» για να γίνουν και συνεχή πίεση στο αθηνοκεντρικό κράτος οπότε  καλώς πράττει ο κ. Τσιλιγγίρης.
Μ.Ξ. 


Παραφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη έγινε από την κα Θεοδώρα Τζάκρη (πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου) και μετέπειτα υφυπουργού Βιομηχανίας επί ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Τζάκρη είναι γνωστή στη περιοχή μας γιατί είχε υποσχεθεί ότι θα μας έφερνε φουγάρα… με την πρότασή της να ξανανοίξουν τα κλειστά συνεταιριστικά αλλά τελικά όλα ήταν …φούμαρα!
Η κα Τζάκρη αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «άπατρι» και «Διεθνιστή» για να την αδειάσει στην συνέχεα ο κ. Φίλης. Και πολύ σωστά γιατί όταν η χώρα σου βάλλεται και έχει ανοιχτά εθνικά θέματα δεν μπορεί να υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση τέτοια πράγματα για το πρωθυπουργό και επιπλέον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα έχει επικριθεί γι αυτό.
Η άλλη παραφωνία έρχεται από τον κ. Τσακαλώτο, τον πρώην υπουργό Οικονομικών που σε αρθρογραφία του ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες». Μια φράση που έγινε αντιληπτή ως κίνηση αντίθεσης προς τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, αφού πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …