Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 24χρονος ντελιβεράς έπαθε ανακοπή πάνω στο μηχανάκι

24χρονος ντελιβεράς έπαθε ανακοπή πάνω στο μηχανάκι

0

Το επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική εξέταση. Υπέφερε από βαριά μυοκαρδιοπάθεια

 

Άδικος ήταν ο χαμός του 24χρονου συμπολίτη μας που έπαθε ανακοπή την ώρα που βρισκόταν πάνω στο μηχανάκι. Ο νεαρός, πατέρας ενός παιδιού εργαζόταν ως ντελιβεράς σε ψητοπωλείο της πόλης και το απόγευμα της Πέμπτης ενώ οδηγούσε, ένιωσε αδιαθεσία και συγκρούστηκε με κάδο και σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Κηφνίδη, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή που προκλήθηκε από βαριά μυοκαρδιοπάθεια και βαρύ ιατρικό ιστορικό που είχε ο 24χρονος. Μάλιστα, όπως διαπίστωσε, στο σώμα του δεν είχε ούτε κατάγματα, ούτε εκδορές, ούτε μώλωπες, που δείχνει ότι αντιλήφθηκε την αδυναμία του και επιχείρησε να σταματήσει το δίκυκλο, οπότε δεν προσέκρουσε με ταχύτητα.

Λόγω αυτών των προβλημάτων υγείας η δουλειά αυτή ήταν εντελώς ακατάλληλη και πιθανόν η κούραση και η ταλαιπωρία επιβάρυναν την κατάστασή του.

 

Διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας από την «Ταξική Πορεία»

Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το συμβάν η «Ταξική Πορεία» Ξάνθης θυμίζει τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα στον ελληνοβουλγαρικό άξονα, την ΕΛΒΙΖ, το λατομείο στο Βώλακα και τη ΒΙΚΡΕ στην Καβάλα και σημειώνει, μεταξύ άλλων, «ο θάνατος αυτός δεν πρέπει να περάσει «στα ψιλά». Σε κάθε χώρο εργασίας, μόνο η οργάνωση και η διεκδίκηση μπορεί να ανακόψει την επέλαση της βαρβαρότητας. Για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς και σακατεμένους, πρέπει να αναμετρηθούμε με όλες τις δυσκολίες της δουλειάς και τις απειλές των εργοδοτών. Για να μη συνηθίσουμε το θάνατο, πρέπει να «συνηθίσουμε» στη συλλογική στάση απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Μόνο μέσα από τη συσπείρωση των εργαζομένων, την ενότητα με βάση το ταξικό μας συμφέρον, τη σύγκρουση με τις αντεργατικές πολιτικές μπορούμε να ελπίζουμε πως θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…