Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ζητούν απαντήσεις για τα οικονομικά του ΚΚΠΑ οι «Πολίτες για την Ξάνθη»

Ζητούν απαντήσεις για τα οικονομικά του ΚΚΠΑ οι «Πολίτες για την Ξάνθη»

0

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 Αγωνία για την επαναλειτουργία των σχολείων με τήρηση όλων των μέτρων εξέφρασε η δημοτική σύμβουλος Αριάνα Παπαϊωάννου

Οι ερωτήσεις που έθεσαν οι «Πολίτες για την Ξάνθη» με αίτημά τους προς το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης σχετικά με τη διαχείριση κατά τις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις στο νομικό πρόσωπο δεν απαντήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Χατζηθεοδώρου, ο δήμαρχος δεν έδωσε διευκρινίσεις, παραπέμποντας σε επόμενα Δημοτικά Συμβούλια.

Η δημοτική σύμβουλος Αριάνα Παπαϊωάννου στην αρχή της συνεδρίασης εξέφρασε αγωνία και προβληματισμό για την επαναλειτουργία των σχολείων και την ετοιμότητα για την τήρηση των προβλεπόμενος μέτρων. Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης απάντησε, λέγοντας ότι το θέμα απασχολεί το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Η ανακοίνωση των «Πολιτών για την Ξάνθη» σχετικά με το ΚΚΠΑ

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι Χατζηθεοδώρου, Παπαϊωάννου και Ανταμπούδη ανέφεραν: «Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος δεν απάντησε στο ερώτημα μας για το μεγάλο έλλειμα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας παραπέμποντας σε επόμενα(!) Δημοτικά Συμβούλια. Μετά από επιμονή μας ¨υποχρεώθηκε» να μας δώσει την παρακάτω «διαφωτιστική» απάντηση: η δημοτική αρχή θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και θα εφαρμόσει ό,τι προβλέπει ο νόμος!

Και αναρωτιέται κανείς.

  • Γιατί αυτή η μυστικότητα;
  • Έχει κάτι να κρύψει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας;
  • Γιατί δεν παίρνει θέση ο πρόεδρος του Κέντρου;
  • Τελικά ποιο είναι το ποσό που …λείπει από τα ταμεία του Κέντρου;
  • Γιατί παραμένουμε στο σκοτάδι, ενώ διαρρέουν πληροφορίες στον τύπο και …φωτογραφίζονται Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υπάλληλοι;
  • Είναι ίσως εκβιασμός ή ομηρία κάποιων ώστε να σκύψουν το κεφάλι;

Οι δημότες πρέπει να μάθουν και θα επιμένουμε ακολουθώντας όλους τους νόμιμους τρόπους και διαδικασίες»

Στο ερώτημα της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», από τις 23/7/20 στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι σύμβουλοι απηύθυναν τα ερωτήματα:

α) Ποια είναι τα θέματα οικονομικής και ταμειακής διαχείρισης που έχουν προκύψει στο ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης;»

β) Ποιοι έλεγχοι έχουν γίνει μέχρι τώρα και ποια είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τους ισολογισμούς και τους οικονομικούς απολογισμούς των έξι (6) τελευταίων ετών;

γ) Έχουν εντοπιστεί υπηρεσιακές ή/και νομικές ευθύνες και ποιες είναι οι μέχρι τώρα ενέργειες του προέδρου του εν λόγω ΝΠΔΔ;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον κ. Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπρο…