Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέταρτη σε εισαγόμενα κρούσματα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τέταρτη σε εισαγόμενα κρούσματα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

0

Τα 53 από τα 615 συνολικά εισαγόμενα κρούσματα καταγράφηκαν στην Περιφέρειά μας. Μόλις τέσσερα παραμένουν ενεργά

Από Ρουμανία και Βουλγαρία ήρθαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με την ενημέρωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

 

Από τη Ρουμανία ήρθαν στην χώρα τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε χθες, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα καταγράφονται από τις εξής πέντε χώρες: Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία και Σουηδία.

Συγκεκριμένα από το άνοιγμα των συνόρων μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα: 88 κρούσματα από τη Ρουμανία, 86 από τη Βουλγαρία, 80 από τη Σερβία, 63 από την Αλβανία και 29 από τη Σουηδία.

Συνολικά από τη 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 2.592.853. Από αυτούς οι 2.068.408 εισήλθαν από τα αεροδρόμια, οι 140.051 από λιμάνια και οι 384.394 από τα χερσαία σύνορα.

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή από 1η Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου, έχουν διενεργηθεί συνολικά 319.379 τεστ COVID-19.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατατάσσεται τέταρτη σε σύνολο κρουσμάτων, αλλά εμφανίζει ελάχιστα ενεργά κρούσματα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αττική με 158 συνολικά εισαγόμενα κρούσματα και 73 ενεργά, η Κεντρική Μακεδονία είναι δεύτερη με 143 εισαγόμενα κρούσματα εκ των οποίων 18 ενεργά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι στην τρίτη θέση με 77 κρούσματα εκ των οποίων 57 ενεργά και η ΑΜΘ είναι στην τέταρτη θέση με 53 εισαγόμενα κρούσματα σε σύνολο, από τα οποία μόλις 4 είναι ενεργά. Ακολουθεί η Κρήτη με 50 κρούσματα, εκ των οποίων πάνω από τα μισά (27) ενεργά.

Από τα συνολικά 615 εισαγόμενα κρούσματα που έχουν καταγραφεί, 233 παραμένουν ενεργά, 303 έχουν επιστρέψει στη χώρα προέλευσης και 79 είναι μη ενεργά και παραμένουν στην Ελλάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…