Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Σύλληψη τεσσάρων διακινητών από αστυνομικούς της Αλεξανδρούπολης, των Σαπών και της Καβάλας

Σύλληψη τεσσάρων διακινητών από αστυνομικούς της Αλεξανδρούπολης, των Σαπών και της Καβάλας

0

Στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκε καταδίωξη

Μετέφεραν συνολικά 22 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν το Σάββατο, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, τέσσερις διακινητές, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,  στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό αυτοκινήτου, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, όπου στο ύψος του οικισμού Βελκίου Ροδόπης εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός αλλά συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός δράστης μετέφερε παράνομα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό αυτοκινήτου, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή,  αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός διακινητής μετέφερε παράνομα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, ο δράστης δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, επιδεικνύοντας έγγραφο με στοιχεία άλλου ατόμου, ενώ όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό αυτοκινήτου, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Τελικά το όχημα εισήλθε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης όπου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο αλλοδαπός οδηγός και ο ημεδαπός συνοδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί στις 7-8-2020 από τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις οδηγοί διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξυλοδαρμός νηπιαγωγού από μητέρα

Απίστευτο επεισόδιο στο 2ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης   Μητέρα επιτέθηκε, άρπαξε από τα μαλλι…