Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψητές γλυκοπατάτες με φέτα και σταφύλια

Ψητές γλυκοπατάτες με φέτα και σταφύλια

0

-4 γλυκοπατάτες, μέτριες

-200 γρ. σταφύλια, λευκά (μόνο ρώγες)

-αλάτι

-πιπέρι

-1 κ.γ. ελαιόλαδο

-200 γρ. φέτα

-1 πρέζα κανέλα

-1 πρέζα μοσχοκάρυδο

-2 κ.σ. μέλι, +έξτρα για το σερβίρισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Καρφώνουμε με ένα πιρούνι τις γλυκοπατάτες σε διάφορα σημεία και τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200οC. Απλώνουμε σε ένα ταψί τις ρώγες από το σταφύλι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι ρώγες να σπάνε. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τα σταφύλια.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τις γλυκοπατάτες. Προσέχουμε να μην σκίσουμε τη φλούδα τους. Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη φέτα αφού τη σπάσουμε με τα χέρια μας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το μέλι.

Ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους και γεμίζουμε ξανά τις γλυκοπατάτες. Μοιράζουμε τα σταφύλια από πάνω και σερβίρουμε με έξτρα μέλι.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…