Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

0

Οάσεις
Τρία είναι και κοντά μεταξύ τους, τα σημεία της πόλης που έχουν τις ημέρες αυτές την τιμητική τους.
Το ένα είναι ο εξωτερικός χώρος του ξενοδοχείου Ελισσώ, ο δεύτερος ο λεγόμενος Κήπος και ο τρίτος λίγα μέτρα πιο κάτω, το Καφέ Απλά.
Και τα τρ
ία είναι από τα πλέον δροσερά μέρη της πόλης. Τα οποία βέβαια εκτός από το δροσερό αεράκι και το ωραίο περιβάλλον, προσφέρουν ποτά, παγωτά, μπύρες, μεζέδες και μια ευχάριστη πάνω απ’όλα διαμονή.
Εξάλλου, γι’αυτό και τα προτιμούν οι συμπολίτες. Όσοι δεν τα έχουν επισκεφθεί ακόμη, προτείνουμε να το κάνουν. Θα δροσιστούν με το παραπάνω…
Γ.Δ.


Χρυσοθηρικόν
Τρεις άνθρωποι προχθές εντοπίστηκαν νεκροί σε φρεάτιο σε δασική έκταση στην Αττική. Οι τρεις βρέθηκαν νεκροί σε πηγάδι βάθους οκτώ μέτρων και κατά την αστυνομία αποτελούσαν ομάδα χρυσοθήρων που έψαχναν για χρυσό. Τελικά, έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία λόγω αναθυμιάσεων.
Πριν λίγο καιρό, άλλα άτομα πέθαναν από την ίδια αιτία σε σπηλιά, πάλι ψάχνοντας για θησαυρό.
Δεν θέλω να φανώ κακός, όμως μου είναι ακατανόητο αυτό το πράγμα και βέβαια ανερμήνευτο, να θέτουν νέοι άνθρωποι σε κίνδυνο τη ζωή ους.
Και κάτι τελείως απίστευτο. Είναι τόσο αφελείς οι κυνηγοί θησαυρών και αγνοούν στοιχειώδεις κινδύνους; Αγνοούν ότι οι μηχανές παράγουν αέρια (εξάτμιση) τα οποία είναι θανατηφόρα;
-Τι να πει κανείς, τι να σκεφτεί. Το μόνο που μένει, η ορφάνια και ο πόνος των ανθρώπων πίσω τους.
Γ.Δ.


Ο απίθανος Ντ. Τραμπ
Το είπε ο γνωστός πολυλογάς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του προεκλογική στο Τέξας.
Ήταν μια σκέψη του, μια ιδέα που κυριολεκτικά άφησε άφωνους εκατομμύρια αμερικανούς. Μεταξύ μας βέβαια, το είπε για να δει τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν.
Τι είπε; Να, κάτι πολύ απλό, πολύ ανώδυνο γι’αυτόν.
Και για να μη σας κρατώ σε αγωνία, ο ανεκδιήγητος μίλησε για αναβολή των εκλογών του Νοεμβρίου!
Δηλαδή αντισυνταγματικό πραξικόπημα με λίγα λόγια γιατί όπως όλα δείχνουν θα τις χάσει τις εκλογές.
-Με δυο λόγια, ο Τραμπ δεν παίζεται με τίποτε.
Επικίνδυνος γενικά…
Γ.Δ.


Μια εξαφάνιση
Ο τίτλος είναι: «Συναγερμός στην Ξάνθη για την εξαφάνιση 16χρονης». Και ρωτάω, ίσως και αφελώς.
-Πώς «εξαφανίζεται» μια κοπέλα 16 χρόνων; Τι είναι ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας; Πώς εξαφανίζεται έτσι ξαφνικά;
Είναι αυτόβουλη η εξαφάνιση ή έγινε εξαιτίας κάποιου προσωπικού λόγου;
Ό,τι κι αν σκεφθεί κανείς σίγουρα μπορεί να έχει συμβεί.
Το να εξαφανιστεί όμως όχι. Κάπου υπάρχει. Και ίσως εμφανιστεί μετά από λίγο μετανιωμένη από την ακραία αντίδραση προς την οικογένειά της.
Είθε σύντομα η Ιλκνούρ να πάρει τα βήματα του γυρισμού.
Γ.Δ.


Να καταργηθούν
Στην κυβέρνηση θα  πρέπει να συμβουλευτούν ανθρώπους της παραγωγής, λογιστές της αγοράς που έχουν εμπειρία από το επιχειρείν.
Να συζητήσουν μαζί τους αλλά κυρίως να τους ακούσουν. Γιατί αυτοί γνωρίζουν. Αυτοί θα τους πουν δυο-τρία πράγματα που θα πρέπει ν’αποφασίσουν αμέσως χωρίς καθυστέρηση.
Αυτοί λοιπόν θα τους πουν να μειώσουν την προκαταβολή φόρου στο 15-20% και σε 2-3 χρόνια να την καταργήσουν τελείως. Θα τους πουν επίσης ότι θα πρέπει άμεσα να καταργήσουν το τέλος επιτηδεύματος που κακώς δεν έχει καταργηθεί ακόμη και τέλος το ίδιο σημαντικό, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.
Εάν τα τρία πράγματα αποφασιστούν ΤΩΡΑ, άμεσα, θ’αναπνεύσει ο τομέας των επιχειρήσεων και θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος ανάπτυξης για τη χώρα.
Γ.Δ.


Περί στιγματισμού
Βρε, βρε για δες ευαισθησίες της Πολιτικής Προστασίας σήμερα. Που δεν θέλει τη δημοσιοποίηση των «κόκκινων» δήμων με κρούσματα κορωνοϊού για την αποφυγή στιγματισμού περιοχών ή κοινωνικών ομάδων.
Είναι τρελοί οι άνθρωποι ή έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες;
Όταν στιγμάτιζαν την Ξάνθη επί σειρά ημερών, γιατί δεν τις είχαν τις ευαισθησίες αυτές;
Γιατί δύο μέτρα και σταθμά; Γιατί εμείς εδώ είμαστε επαρχία; Γι’αυτό; Και οι άλλοι πρωτευουσιάνοι;
Μάλλον αργά δείχνουν την ευαισθησία τους και σίγουρα έχουν τις ευθύνες τους για τον βαρύτατο στιγματισμό μας.
Αλλά σιγά μη τους ενδιαφέρει η Ξάνθη. Ενώ η Αττική, άλλο πράγμα…
-Άι σιχτίρ βρε…
Γ.Δ.


Για τον ανασχηματισμό
Λίγα λόγια για τον ανασχηματισμό που σε λίγο θα υλοποιήσει ο πρωθυπουργός.
Το ποιους θα βγάλει και ποιους θα βάλει είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση και θα κριθεί από την επιτυχία ή όχι της επιλογής του.
Όμως, κάποτε θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια ταμπού. Κι ένα από αυτά, από τα σοβαρότερα, είναι να αναλαμβάνουν υπουργοί άνθρωποι της αγοράς, της παραγωγής, που γνωρίζουν τι σημαίνει παράγω, φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, εξαγωγές και μια σειρά άλλων δεδομένων όχι θεωρητικά, αλλά πρακτικά.
Είναι μια ευκαιρία ο πρωθυπουργός ν’αποδείξει ότι διαπνέεται από την αντίληψη αυτή.
Γ.Δ.


Δύο μέτρα του δήμου
Το δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης πρόσφατα όταν ρωτήθηκε για την ανάγκη δημιουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ρητά και κατηγορηματικά λοιπόν δήλωσε πως θα επαναλειτουργήσει η δημοτική αστυνομία και θα τεθεί σε ισχύ η ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη.
Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του δημάρχου διότι η πρόταση της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας έγινε από τη στήλη πριν δύο εβδομάδες.
Να λοιπόν που ο δήμαρχος αποδέχθηκε ως ορθό μέτρο να υπάρχει δημοτική αστυνομία που να έχει συγκεκριμένη αποστολή.
Γ.Δ.


969 κρούσματα μέσα στον Ιούλιο!
Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού τον Ιούλιο στην χώρα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα ανά μήνα, ο  Ιούλιος έχει καταγράψει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, καθώς πλησιάζουν τα 1.000, ενώ αντίθετα παρουσιάζει τον μικρότερο αριθμό θανάτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία (εξαιρείται ο Φεβρουάριος, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανά μήνα, έχουν καταγραφεί τα εξής:
Κρούσματα: Φεβρουάριος: 7, Μάρτιος: 1.307, Απρίλιος: 1.217, Μάιος: 305, Ιούνιος: 491 Ιούλιος: 969
Θάνατοι: Φεβρουάριος: 0, Μάρτιος: 49, Απρίλιος: 91, Μάιος: 35, Ιούνιος: 17, Ιούλιος: 12. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο ιός δεν συμπεριφέρεται όπως άλλοι ιοί και δεν καταλαβαίνει από εποχές! Αυτό που τον περιορίζει είναι μόνο τα μέτρα προστασίας: Απόσταση, Χέρια, Μάσκα! Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά.
Υπομονή και προσοχή και καλό καλοκαίρι!!!
Μ.Ξ.


Ψεκάζουν για τα κουνούπια και στα φρεάτια της πόλης
Υπάλληλοι του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών ψέκαζαν από το πρωί μέσα στην πόλη και συγκεκριμένα από τις σχάρες στα φρεάτια που αποτελούν εστίες ανάπτυξη κουνουπιών. Προφανώς η δράση περιλαμβάνεται στους επίγειους ψεκασμούς ακμαιοκτονίας. Γενικά μέσα στην πόλη δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα όπως στην παραλιακή ζώνη που παρά τους ψεκασμούς συνεχίζεται η όχληση από τα κουνούπια και μάλιστα είχαμε και 2 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου που σημαίνει ότι υπάρχει κυκλοφορία του ιού και κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό και μολύνουν ανθρώπους.
Γι αυτό και απαιτείται προσοχή και λήψη μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…