Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προμήθεια και διανομή προστατευτικών μασκών στα σχολεία από τους Δήμους

Προμήθεια και διανομή προστατευτικών μασκών στα σχολεία από τους Δήμους

0

 Σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα η διαγωνιστική διαδικασία για τις μάσκες, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Πρόσληψη 9.474 υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία

Προ ολίγων ημερών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έκτακτη επιχορήγηση για τους Δήμους της χώρας. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., την Τετάρτη 26 Αυγούστου, από τα βασικότερα θέματα του ήταν η άμεση υλοποίηση της απόφασης που έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών, να δώσει έκτακτη επιχορήγηση στην Κ.Ε.Δ.Ε. μέσω της οποίας θα γίνει η προμήθεια προστατευτικών μασκών και η δωρεάν διανομή τους σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε όλους τους Δήμους της χώρας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο ΔΣ επεσήμανε πως αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο, με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, καθώς εντός αυτού του διαστήματος προβλέπεται να διενεργηθεί διαγωνιστική διαδικασία, σύναψη σύμβασης για την προμήθεια και στη συνέχεια  διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία, όλων των δήμων της χώρας. Συνέχισε λέγοντας πως αν και η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και δεν εμπίπτει ακριβώς στην αρμοδιότητα της Ένωσης, παρόλα αυτά, ανέλαβαν την ευθύνη και πρόκειται να την φέρουν εις πέρας, έχοντας ως γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων.

Οι διαδικασίες του διαγωνισμού

Ο κ. Παπαστεργίου, προχώρησε, επισημαίνοντας πως οι διαδικασίες του διαγωνισμού που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί, διέπονται από τις αρχές της διαφάνειας. Σε αυτόν θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι βιοτεχνίες που παράγουν μάσκες από κάθε περιοχή της Ελλάδας, εφόσον αυτές πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν δοθεί από  το Υπουργείο Υγείας και μπορούν να ανταποκριθούν στα χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει, ήδη, οι απαιτούμενες διαδικασίες. Ως προς τις τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών ή τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους δεν μπορούν να αποκλειστούν, καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς, και η Κ.Ε.Δ.Ε. δεν φέρει ευθύνη.

Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος  κάλεσε την Ένωση να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια και διανομή των μασκών, πριν ανοίξουν τα σχολεία, διευκρινίζοντας ότι αυτό ίσως γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου ή λίγες μέρες αργότερα.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας για τις ανάγκες των σχολείων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, επίσης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της Κ.Ε.Δ.Ε, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων 9.474 υπαλλήλων καθαριότητας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στα σχολεία λόγω του κορωνοϊού. Από τους προσληφθέντες, οι 5.000 αναμένεται να βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ενώ οι υπόλοιποι μερικής. Επίσης δήλωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται η 2η έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 60 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη του ΔΣ της Κ.Ε..ΔΕ επεσήμαναν ότι οι ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς απαιτούν πλήρη απασχόληση  και ότι το επιπλέον κόστος που προκύπτει πρέπει να καλυφθεί με επιπλέον χρηματοδότηση από το κράτος, κι όχι από τους Δήμους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…