Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πιθανή αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς

Πιθανή αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς

0

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης η υπουργός Παιδείας-Στόχος να περιοριστούν οι μετακινήσεις μία εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 284 κρούσματαΓώγος: Κρίσιμη κατάσταση, δεν αποκλείονται νέα τοπικά lockdown

 Προβληματισμό προκαλεί το νέο αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός τους ανέρχεται στα 284. Με τα 141 εξ αυτών να βρίσκονται στην Αττική.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, επισήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης ως προς την ανάσχεση του κορωνοϊού, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν σε τοπικό επίπεδο (Λέσβος, Πόρος κ.λπ.). Συγκεκριμένα, δήλωσε «τοπικά μέτρα και οριζόντια μέτρα μπορούν να ανεβούν σε επίπεδο. Αν υπάρχει λόγος, τα μέτρα όπως κλείσιμο μαγαζιών και η χρήση της μάσκας παντού μπορεί να εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, ξεπερνά τα όρια του ανησυχητικού, είναι κρίσιμη παγκοσμίως η έξαρση του φαινομένου πρέπει να υπάρξει συστράτευση, δεν είμαστε κλειστές κοινωνίες πρέπει να γίνει τεράστια προσπάθεια».

31 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι

Στη συνέχεια τόνισε πως «31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι,  περάσαμε το 30, δεν είμαστε ακόμα στο 90 που είχαμε το χειμώνα, αλλά είναι ακόμα καλοκαίρι αλλά διαμορφώνεται κατάσταση που θα τη βρούμε μπροστά μας το Σεπτέμβριο. Η διασπορά που έχουμε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ελεγχθεί ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κανονικότητα την επερχόμενη χειμερινή περίοδο».

Διαβεβαίωσε ωστόσο πως υπάρχει ακόμα χρόνος προκειμένου «να ξεπεράσουμε το πρόβλημα». Με μία προειδοποίησή του ο κ. Γώγο αναφέρει πως «ο Δείκτης R είναι πάνω από το 1, χτυπάει το καμπανάκι από πολλές πλευρές, πρέπει να το ακούσουμε όλοι πριν αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα που θα είναι δυσκολότερο να ελεγχθούν». Τέλος, απεύθυνε έκκληση, στους πολίτες, και ειδικά στους νέους, να λάβουν από πλευράς τους τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Πιθανή αναβολή έναρξης του σχολικού έτους

Ως προς την νέα σχολική χρονιά, ο καθηγητής κ. Γώγος, υποστήριξε πως υπάρχει η πιθανότητα τα σχολεία να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 , όπως είναι μέχρι τώρα γνωστό. Όπως ανέφερε, «αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτεμβρίου, θα πράξουμε αναλόγως». Αργότερα στις δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ωστόσο ενδέχεται αν υπάρξει κάποια παράταση. «Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η τυχόν μετάδοση από ασυμπτωματικούς», σημείωσε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…