Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ έφτασε στο Φεγγάρι!

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ έφτασε στο Φεγγάρι!

0

Τριανταμελής αποστολή πάτησε την κορυφή του όρους ΣΑΟΣ της Σαμοθράκης

 

Η τριανταμελής αποστολή του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, το Σάββατο 1η Αυγούστου, κατάφερε μετά από  μια πολύ απαιτητική προσπάθεια, σε κακοτράχαλο τερέν να σηκώσει την σημαία του ΔΡΟΜΕΑ στα 1611μ. του βουνού ΣΑΟΣ στην Σαμοθράκη.

Η αποστολή συνοδευόταν  από μέλη του συλλόγου, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και φυσικά από την αρχηγό της αποστολής, Κική Τσακαλδήμη.  Η πεζοπορία διήρκησε πάνω από δέκα ώρες και πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με τον Αυγουστιάτικο ήλιο να κάνει την όλη διαδικασία ακόμη πιο επίπονη.

Η καλή οργάνωση σε συνδυασμό με την εμψυχωτική επέμβαση της Κικής και την βοήθεια από έμπειρη ορειβατική ομάδα  υποστήριξης, έκαναν την ανάβαση εφικτή ακόμη και για άτομα με μικρή πεζοπορική εμπειρία.

Το γκουπ των συμμετεχόντων ήταν ετερόκλιτο, όμως το πνεύμα ομαδικότητας που δημιουργήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή έκανε την όλη διαδικασία να δείχνει λιγότερο επίπονη.

Σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Ολυμπιονίκη, Κώστα Γκατσιούδη ο οποίος συμπαρέσυρε τους υπόλοιπους  να πάρουν μια γεύση από την πάστα του πρωταθλητή, ωθώντας τους να κάνουν άλλο ένα βήμα πιο ψηλά.

Η εκδρομή στην Σαμοθράκη δεν είχε μονάχα πεζοπορικό ενδιαφέρον, αλλά και πολιτιστικό. Οι συμμετέχοντες στην αποστολή, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης και να θαυμάσουν από κοντά πλούτο εκθεμάτων που σε μεταφέρουν αιώνες πριν, ανακαλύπτοντας από την αρχή τον μύθο των Θρακών, των Καβύριων μυστηρίων κάτω από την σκιά των φτερών της Νίκης της Σαμοθράκης.

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ με την ανακοίνωσή του, ευχαριστεί ιδιαίτερα το ΚΤΕΛ  και τον Δήμαρχο του νησιού, που με την φιλοξενία του και την συνδρομή του, έγινε εφικτή η επίσκεψη και η μεταφορά στα κρυμμένα στολίδια του νησιού.

Αναφέροντας την λέξη στολίδια δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η επίσκεψη του ΔΡΟΜΕΑ, στο Φαράγγι του Φονιά ,  όπου τα κρυστάλλινα παγωμένα νερά που αναβλύζουν από την καρδιά του όρους Σάους σου κλέβουν την ανάσα μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Οι λεγόμενες βάθρες ξεπροβάλουν μπροστά σου σχηματιζόμενες από τους διαδοχικούς καταρράκτες, αφού πριν πεζοπορήσεις για μόλις τριάντα λεπτά ανάμεσα από ρυάκια και κάτω από αιωνόβιους πλάτανους.

Το ταξίδι του ΔΡΟΜΕΑ, στο Φεγγάρι δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς να γευτεί η αποστολή τα τοπικά εδέσματα του νησιού. Ιδανικός προορισμός για αυτό ήταν η Χώρα, το χωριό που κυριολεκτικά κρέμεται στον βράχο του νησιού  καλά προστατευμένο από τους εισβολείς του παρελθόντος. Γλύκα του κουταλιού, παραδοσιακά ποτά αλλά και αφεψήματα άγριων βοτάνων είναι λίγα από τα προϊόντα που γεύτηκε η αποστολή.

Γεμάτοι από συγκλονιστικές εικόνες, εμπειρίες και γεύσεις ολοκληρώθηκε το ταξίδι, με τα μέλη της αποστολής να επιβιβάζονται στο πλοίο της γραμμής, φορώντας πάντα την μάσκες και μένοντας ασφαλείς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες τέλος απηύθυναν στον Αρχοντή Εξακοίδη, από την Κομοτηνή, για την πολύτιμη συνδρομή του, στην ανάβαση, όπως και το ξενοδοχείο MARIVA και camping VARADES για την υποστήριξη σε όλη την εκδρομή.

Με την ανάβαση στο ΣΑΟΣ, ολοκληρώθηκε ένα συναρπαστικό ταξίδι πρωτόγνωρων εμπειριών, με εννέα μοναδικές πεζοπορίες σε ολόκληρη την σαιζόν.

Μείνετε συντονισμένοι για τις νέες δράσεις του Δρομέα Θράκης, από Σεπτέμβριο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…