Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρίτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη: Διαπιστώθηκε μετά από ανακοπή που υπέστη 94χρονος

Τρίτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη: Διαπιστώθηκε μετά από ανακοπή που υπέστη 94χρονος

0
kounoupi_dytikou_neilou-empros

Εντοπίστηκε στον μητροπολιτικό δήμο της Ξάνθης την προηγούμενη εβδομάδα

Ένα ακόμη κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφεται στην Ξάνθη, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ της 13ης Αυγούστου.

Αυτή τη φορά εκτιμώμενος δήμος έκθεσης στον ιό είναι ο μητροπολιτικός δήμος της Ξάνθης. Πρόκειται για άτομο 94 ετών που έπαθε ανακοπή και αφού κατέληξε υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό και ιό του Δυτικού Νείλου, όπου το δεύτερο βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τρία είναι συνολικά τα κρούσματα στο νομό, με τα δύο που είχαν εκδηλωθεί νωρίτερα στο δήμο Τοπείρου. Ένα επίσης κρούσμα εντοπίστηκε στο δήμο Νέστου.

Σύμφωνα με την έκθεση, από την αρχή της περιόδου 2020, μέχρι τις 13/08/2020 (ώρα 14.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί είκοσι οκτώ (28) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα είκοσι τέσσερα (24) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τέσσερα (4) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Έχουν καταγραφεί έξι (6) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 66 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 79 έτη)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…