Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέσω Μ. Μπουρχάν η ενημέρωση για το μηχάνημα PCR του Νοσοκομείου

Μέσω Μ. Μπουρχάν η ενημέρωση για το μηχάνημα PCR του Νοσοκομείου

0

Με δωρεά φτάνει νέος μοριακός αναλυτής στο Γ.Ν.Ξ. εντός δέκα ημερών- Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται και επιπλέον μηχάνημα ταχύτερης έκδοσης αποτελεσμάτων

 

Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ προέβη σε αναλυτική ενημέρωση προς τους ξανθιώτες μετά από επικοινωνία με τη διοικήτρια. Διάχυτη η δυσαρέσκεια για την επιστροφή του δανεικού αναλυτή

 

Μετά τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για την επιστροφή του δανεικού μοριακού αναλυτή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, και χωρίς η διοίκηση του Νοσοκομείου να έχει τοποθετηθεί επίσημα για την υποστήριξη των ελέγχων για κορωνοϊό στην Ξάνθη μετά την επιστροφή του μηχανήματος, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν ανέλαβε να προβεί σε ενημέρωση μετά από επικοινωνία που είχε με τη διοικήτρια. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει σε ανακοίνωσή του, το Γ.Ν.Ξ. θα εξοπλιστεί με μηχάνημα PCR μέσω δωρεάς και στη συνέχεια θα προμηθευτεί ένα ακόμη πιο μικρό, αλλά με πιο σύντομο χρόνο έκδοσης αποτελεσμάτων (εντός ώρας). Μέσα δε, σε προθεσμία 3-4 μηνών, θα γίνει διαγωνισμός για ένα επιπλέον νέο μηχάνημα το οποίο θα είναι και πιο προηγμένης τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό εξοπλισμό.

Η ενημέρωση από τον Μ. Μπουρχάν

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Κατόπιν προσωπικής μου επικοινωνίας με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κα. Έλενα Ραφαέλα, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τον εξοπλισμό μηχανήματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 στο νοσοκομείο της πόλης μας, η οποία έχει πληγεί κατάφωρα το τελευταίο χρονικό διάστημα από την πανδημία που σαρώνει παγκοσμίως τον πληθυσμό της υφηλίου.

Είναι ήδη γνωστό πως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχε παραχωρήσει μοριακό αναλυτή για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Ξάνθης  καθώς τα περιστατικά τα οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολυάριθμα. Ο εν λόγω μοριακός αναλυτής, επέστρεψε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από τη στιγμή που η έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια του Ν. Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, γεγονός που καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη για την άμεση μεταφορά του. Ως γνωστόν, η πόλη μας καλύπτει πλέον τις δικές της ανάγκες, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με απόλυτη συνέπεια και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Ήδη όμως, όπως και με διαβεβαίωσε η κ. Ραφαέλα, μέσα σε 10 μέρες από σήμερα θα έχει το Νοσοκομείο μας, το δικό του μοριακό αναλυτή PCR, με δυνατότητα εξέτασης δειγμάτων για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοϊού, ο οποίος θα παραχωρηθεί ως δωρεά από την εταιρεία Kite Hellas ενώ εντός 2-3 εβδομάδων, θα εξοπλιστεί το Νοσοκομείο μας και με ένα επιπλέον μηχάνημα μοριακής ανάλυσης το οποίο θα είναι μεν πιο μικρό αλλά με δυνατότητα άμεσων αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα εντός 1 ώρας. Τέλος με διαβεβαίωσε, πως επίκειται μέσα σε προθεσμία 3-4 μηνών, η διενέργεια ενός καινούργιου διαγωνισμού για ένα επιπλέον νέο μηχάνημα το οποίο θα είναι και πιο προηγμένης τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό εξοπλισμό.

Οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι μεγάλες και αντιλαμβάνεται κανείς πως η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με τα ζωτικής σημασίας μηχανήματα μοριακής ανάλυσης, παρά την εξυπηρέτηση τους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολής, είναι επιτακτική και άμεση.

Ευελπιστώ και εύχομαι ολόψυχα οι διαβεβαιώσεις της Διοικήτριας, κας Ραφαέλα, να υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα το οποίο μου ανέφερε και από πλευράς μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατό  για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο μου δίνει η ιδιότητά μου ως ιατρού, ως Βουλευτή και ως πολίτη αυτής της πόλης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο “κόκκινο” η Ξάνθη

Ανεβαίνει στο επίπεδο τέσσερα μαζί με τη Δράμα, λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτί…