Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ΕΣΠΑ 18 εκ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των Νοσοκομείων της ΠΑΜΘ λόγω covid

Με ΕΣΠΑ 18 εκ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των Νοσοκομείων της ΠΑΜΘ λόγω covid

0

Στο Νοσοκομείο Ξάνθης διατέθηκαν συνολικά 1.865.760 ευρώ για την κάλυψη μισθολογικού κόστους ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού

 Προβλέπεται η πρόσληψη άλλων 112 ατόμων στις υγειονομικές μονάδες τις Περιφέρειας, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης στη συνάντησή του με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει 11.900.600 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για να καλύψει το μισθολογικό κόστος του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού – 239 άτομα συνολικά – που έχει προσληφθεί από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, στα Κέντρα Υγείας, μέσω της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στο ΕΚΑΒ και στον ΕΟΠΥΥ, για την ενίσχυση της λειτουργίας και της ανθεκτικότητας του δημόσιου συστήματος υγείας απέναντι στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:

  • Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Υγείας: 5.000 €
  • Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ): 140.760 €
  • Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: 2.735.160 €
  • Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 797.640 €
  • Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δράμας: 1.443.480 €
  • Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: 1.244.760 €
  • Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής: 1.115.040 €
  • Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης: 1.865.760 €
  • Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ): 797.640 €
  • 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης: 1.755.360 €

Παράλληλα, η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πρόσθετους πόρους 5.972.640 € για την πρόσληψη και επιπλέον προσωπικού – 112 άτομα – ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Με τις δύο χρηματοδοτήσεις, το σύνολο των πόρων του ΕΣΠΑ που έχει εξασφαλίσει και διαθέτει η Περιφέρεια για τη στελέχωση του συστήματος υγείας της ΑΜΘ φτάνει τα 17.873.240 ευρώ.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καβάλας

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη διάθεση των κονδυλίων, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη και το Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου και είχε συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη και τον αναπληρωτή υποδιοικητή  κ. Αχιλλέα Γερόπουλο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι, παράλληλα με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, η Περιφέρεια διαθέτει πόρους και για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού με σκοπό το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να θωρακιστεί και να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο ίδιος, στον αγώνα κατά του ιού η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι παρούσα στο πλευρό της κεντρικής διοίκησης ώστε να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες και να προστατεύεται η δημόσια υγεία. Συνεχάρη δε και ευχαρίστησε το προσωπικό των μονάδων υγείας – γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό – για το έργο που επιτελούν διαβεβαιώνοντάς τους πως η Περιφέρεια βρίσκεται δίπλα τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…