Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινούν σήμερα ψεκασμοί ακμαιοκτονίας στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

Ξεκινούν σήμερα ψεκασμοί ακμαιοκτονίας στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

0

Εκτός κατοικημένων περιοχών

 

Θα πρέπει οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στις περιοχές ψεκασμού και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από αυτές

 

Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας στην ΠΕ Ξάνθης και συγκεκριμένα στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου.

Η Γενική Διεύθυνση  Δημόσιας  Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας Α.Μ.Θ ενημερώνει: «Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών έτους 2020 και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος σε περιοχές των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου (Νότια Αβδήρων, Μυρωδάτο, Μάγγανα, Εράσμιο), εκτός κατοικημένων περιοχών, σήμερα, Σάββατο 1/08/2020 ή Κυριακή 2/08/2020 από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Οι αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων, η ασφάλεια των πτήσεων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στις περιοχές ψεκασμού και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από αυτές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρεις νεκρές θαλάσσιες χελώνες το σαββατοκύριακο στην ΑΜΘ

Εντοπίστηκαν στις παραλίες Αλκυόνης Ροδόπης, Σκάλας Μαριών Θάσου και Αγίας Παρασκευής Αλεξ…