Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξάνθη: Εν αναμονή των δεύτερων τεστ για τον αγώνα μπαράζ της Τετάρτης

Ξάνθη: Εν αναμονή των δεύτερων τεστ για τον αγώνα μπαράζ της Τετάρτης

0

Σε 48ωρη καραντίνα τα μέλη της αποστολής – ποια τα σενάρια για τη συνέχεια

Σε 48ωρη καραντίνα τέθηκαν τα μέλη της αποστολής της Ξάνθης, μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει θετικό κρούσμα στην ομάδα, από το πρωί του Σαββάτου, που οδήγησε στην αναβολή του μπαράζ με τον Απόλλωνα και τη μετάθεσή του για αύριο Τετάρτη.

Ωστόσο, ολόκληρη η ομάδα υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ εχθές, ενώ σήμερα αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα, με τον αυριανό αγώνα να είναι στον αέρα, αν επιβεβαιωθεί το κρούσμα.

Αν όλα τα τεστ της ομάδας είναι αρνητικά, τότε το ματς θα διεξαχθεί κανονικά όπως προγραμματίστηκε, αύριο Τετάρτη στις 20.00, στα Πηγάδια. Αν βγει κάποιο θετικό τεστ στην ομάδα της Ξάνθης (ή στην ομάδα του Απόλλωνα) το αυριανό ματς αναβάλλεται όπως και το επαναληπτικό του Σαββάτου. Σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχουν τρία υποσενάρια.

α) Η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ τροποποιεί την προκήρυξη και κηρύσσει πλέον αντί για διπλό, μονό αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο, ώστε να προλάβει τις ημερομηνίες.

β) Η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ προχωρά σε νέα παράταση του τέλους της αγωνιστικής σεζόν, που έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου, ώστε να μπορέσουν έστω και… Σεπτέμβριο να διεξαχθούν τα μπαράζ.

γ) Η ΕΠΟ ματαιώνει οριστικά τους αγώνες μπαράζ και κηρύσσει το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν δύο δρόμοι.

  1. i) Τίθεται ξανά σε ψηφοφορία το θέμα της αναδιάρθρωσης (ακόμα και 15 ομάδες) από την SL1 σε συνδυασμό πιθανώς με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
  2. ii) Καλείται η ΕΠΟ να βρει τρόπο ώστε η μια από τις δυο ομάδες των μπαράζ να κηρυχθεί ως νικήτρια και η άλλη ως ηττημένη. Το ενδεχόμενο της κλήρωσης αποκλείεται. Οι οδηγίες της UEFA που δεν έχουν ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΠΟ αλλά μπορούν να εφαρμοστούν βάσει νομολογίας, προβλέπουν να… τιμωρηθεί η ομάδα που έχει τα κρούσματα και η οποία χαρακτηρίζεται ως «υπαίτια» για τη μη διεξαγωγή ενός αγώνα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …