Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με μαύρη σουλτανίνα και αμύγδαλα

Κέικ με μαύρη σουλτανίνα και αμύγδαλα

0

Για το κέικ

-175 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-150 γρ ζάχαρη

-3 αυγά

-2 κου. σούπας λικέρ πικραμύγδαλου

-1 τσιμπιά αλάτι

-1/4 κου. γλυκού άρωμα βανίλιας

-150 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο

-100 γρ αμύγδαλα ψημένα και τριμμένα

-200 γρ ρώγες μαύρης σταφίδας

Για την επικάλυψη

-75 γρ ρώγες μαύρης σταφίδας

-70 γρ ζαχαρη άχνη

Στρώνουμε με βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος μια μακρόστενη φόρμα χωρητικότητας 1 κιλού.  Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Συνεχίζουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα προσθέτοντας το λικέρ, το αλάτι και τη βανίλια.

Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τα τριμμένα αμύγδαλα με το μίξερ στη χαμηλότερη ρύθμιση. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα αλευριού.

Στο αλεύρι που κρατήσαμε προσθέτουμε τα σταφύλια και αφού αλευρωθούν καλά τα μεταφέρουμε στο μείγμα του κέικ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα που είναι στη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς και αντιστάσεις, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 60 – 70 λεπτά. Ελέγχουμε με μια λάμα να βγαίνει στεγνή και τότε βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει.

Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το γλάσο της επικάλυψης. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τις ρώγες του σταφυλιού με 3-4 κουτ. σούπας νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ρώγες. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και στο υγρό που έχει μείνει προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη χτυπώντας με σύρμα κουζίνας μέχρι να πάρουμε ένα γλάσο όχι πολύ σφιχτό.

Ξεφορμάρουμε το κέικ σε πιατέλα,  περιχύνουμε με το γλάσο και διακοσμούμε με τις ρώγες σταφυλιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…