Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΞ: Δεν επαρκούν τα τεστ που γίνονται από το Νοσοκομείο

ΙΣΞ: Δεν επαρκούν τα τεστ που γίνονται από το Νοσοκομείο

0

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή

Επαναφέρει το ΔΣ το αίτημα για επιπλέον στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό. Καλεί σε αρμονική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υγεία στο νομό

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στο νομό. Ο ΙΣΞ τονίζει την ανάγκη για διενέργεια περισσότερων τεστ από την πλευρά του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι η αυξημένη ζήτηση στα ιδιωτικά εργαστήρια, παρότι το κόστος έχει μειωθεί, επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ζητά για μια ακόμη φορά ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να δείχνουν υπευθυνότητα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα κατά το καλοκαίρι εμφανίζει επιδείνωση. Ο νομός μας ευτυχώς βρίσκεται με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιτρέπεται κάποια χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας, ειδικά το επόμενο διάστημα της επιστροφής των εκδρομέων.

Φαίνεται η βαρύτητα των περιστατικών να είναι χαμηλότερη με προσβολή όμως μικρότερων ηλικιών. Ο ιός υπάρχει, είναι εδώ, εξαπλώνεται εύκολα και είναι ασυνεπής όσον αφορά ποιον μολύνει, ποιον αρρωσταίνει και ποιον σκοτώνει. Για την αντιμετώπιση του ιού η εμπειρία στην περιοχή μας έχει δείξει ότι απαιτούνται εκτεταμένοι διαγνωστικοί έλεγχοι, γρήγορη εξαγωγή αποτελεσμάτων, επαρκείς δομές υγείας (ιδιωτικές και δημόσιες) και εντατική ιχνηλάτηση επαφών, όσον και αν αυτό παρουσιάζει δυσκολίες.

Τα χιλιάδες τεστ ήταν αυτά που έβγαλαν την πόλη μας από τη δύσκολη θέση το προηγούμενο διάστημα. Όλη αυτήν την περίοδο ο ΙΣΞ λειτούργησε αυστηρά με γνώμονα το συμφέρον του Νομού και των κατοίκων του, όπως ορίζεται εξάλλου από την νομοθεσία.

Επισημαίνουμε ότι ο αριθμός των τεστ που εκτελούνται στον δημόσιο τομέα, παρά την εγκατάσταση μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο είναι πολύ μικρότερος των αναγκών της περιοχής. Αντίθετα υπάρχει σημαντική αύξηση των τεστ που εκτελούνται στον ιδιωτικό τομέα και παρά την μείωση του κόστους, δεν μπορεί να καλυφθεί από όλους επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι το Νοσοκομείο της πόλης μας, όλων μας δηλαδή, χρήζει εδώ και χρόνια στελέχωσης με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ικανής χρηματοδότησης και σχεδίου για το μέλλον του. Ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά. Να ξεφύγουμε επιτέλους από σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα και να δούμε καθαρά την μεγάλη εικόνα προς όφελος της υγείας όσων ζούμε σε αυτή την περιοχή. Καλούμε τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα. Απευθύνουμε έκκληση στα άτομα νεαρής ηλικίας να αντιληφθούν την ευθύνη τους προς την κοινωνία και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Τονίζουμε στους επαγγελματίες όλων των κλάδων ότι οφείλουν να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα. Η οικονομία πρέπει να λειτουργήσει παρουσία του ιού. Ανεπάρκειες και παραλείψεις του προηγούμενου διαστήματος δεν πρέπει να επαναληφθούν. Υπάρχει αρκετή εμπειρία για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης παραμένει παρών σε αυτή την προσπάθεια».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…