Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Για «θερινή ραστώνη» επιπλήττει την διοίκηση της ΠΑΜΘ η Περιφερειακή Σύνθεση

Για «θερινή ραστώνη» επιπλήττει την διοίκηση της ΠΑΜΘ η Περιφερειακή Σύνθεση

0

Δε συμμετείχε κανένας αιρετός στην τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Τουρισμού για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη

 

Για μη συμμετοχή αιρετών στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού ασκεί κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι η επιλογή αυτή της «θερινής ραστώνης» αποδεικνύει την αδιαφορία της περιφερειακής αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» αναφέρει: «Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε η τελευταία που η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποδεικνύει ότι η πορεία του Τουρισμού στην Περιφέρειά μας έχει τεθεί στον αυτόματο πιλότο.

Μπορεί, βέβαια, λόγω της «θερινής ραστώνης» στην οποία βρίσκονται τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού να μην είχαν τη διάθεση να συμμετέχουν στην Τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Τουρισμού με τους εκπροσώπους των Περιφερειών κατά την οποία συζητήθηκαν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στις περιφέρειες της χώρας.

Έτσι, ελλείψει Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, η Περιφέρειά μας εκπροσωπήθηκε σε μια τόσο σημαντική και καίρια σύσκεψη από τον κ. Γιώργο Σγουρό, Υπάλληλο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΑΜΘ, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής!

Το γεγονός είναι ότι στη συγκεκριμένη Τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού που συμμετείχαν αυτοπροσώπως σ’ αυτή, για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε δράσεις και έργα που διαμορφώνονται στην τουριστική βιομηχανία.

Όταν, λοιπόν, για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί θεμέλιο της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, στη περίπτωση της δικής μας Περιφέρειας δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο ενδιαφέρον της ενημέρωσης για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, πολλώ δε μάλλον για την υλοποίηση δράσεων και έργων που θα αξιοποιήσουν διαθέσιμους πόρους για τις περιφερειακές κοινωνίες».

 

Ποιοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη

Από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν ο Υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός, κ. Μάνος Κόνσολας, η Γενική Γραμματέας, κα. Βίκυ Λοΐζου, η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου, κα. Σταυρούλα Μηλιάκου και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής, κα. Παναγιώτα Διονυσοπούλου. Από ΕΟΤ συμμετείχε στην συνδιάσκεψη ο κ. Τασιόπουλος Σταύρος, ειδικός σύμβουλος της Προέδρου, κας. Γκερέκου Άντζελας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά των Περιφερειών:

– Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γεώργιος Πατούλης και ο εντεταλμένος σύμβουλός για θέματα τουρισμού κ. Κουτσογιαννόπουλος Θεόδωρος

– Ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κ. Θάνος Αλέξανδρος Περιφερειακός σύμβουλος.

– Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός και ο κ. Μπουτίνας Ιωάννης εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού

– Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,  κ. Γιώργος Κασαπίδης

– Ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου,  κ. Αλέξανδρος  Καχριμάνης

– Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο κ. Κώτσογλου Κυριάκος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος του τομέα τουρισμού και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

– Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας

– Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός και ο κ. Ηλίας Μπουρμάς αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού και πολιτισμού.

– Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης Κυκλάδων και Έπαρχος Νάξου, κ. Γιάννης Μαργαρίτης

– Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο κ. Σγούρος  Γιώργος εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού υπεύθυνος τουριστικής προβολής

– Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο κ. Νικόλαος Νύκτας Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού

– Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο κ. Αλεξάκης Αλέξανδρος Αντιπεριφερειάρχης θεμάτων επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας.

Συμμετείχαν, επίσης , ως εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, ο κ. Χριστόδουλος  Μαμσάκος , Πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, ο γ.γ κ. Δ. Καφαντάρης και ο επιστημονικός συνεργάτης κ. Νότης Μαρτάκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Ντόρας-Κοντού στο πλαίσιο των εργασιών της Διακομματικής

Συζητήθηκαν οι προτάσεις που ανέπτυξε ο πρώην υπουργός σε συνεργασία με άλλους ειδικούς γι…