Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερωτήματα για την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας

Ερωτήματα για την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας

0

Θέτει η «Ξάνθη για Όλους» στο δήμαρχο, ζητώντας αναλυτική ενημέρωση

 

Τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου Ξάνθης ζητά να μάθει η παράταξη «Ξάνθη για Όλους» με επιστολή της προς το δήμαρχο.

Η επιστολή αναφέρει: «κύριε Δήμαρχε, η αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, η προστασία και η ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων της πόλης, αλλά και η διάθεση κάποιων κτιρίων που ανήκουν στο Δήμο Ξάνθης προς φορείς, συλλόγους ή ιδιώτες με χρηματικό αντίτιμο ή όχι, αποτέλεσαν στο παρελθόν και αποτελούν και σήμερα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο μας, αφού πέραν της αναγκαιότητας για τη σωστή αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, ανακύπτουν και επιπλέον ζητήματα ηθικής τάξης και ίσης αντιμετώπισης όλων των πολιτών που καταδεικνύουν την αξιοπιστία και τη διαφάνεια που διαθέτει στις ενέργειές του ένας Δήμος και μία Δημοτική Αρχή

Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Εάν υπάρχουν καταγεγραμμένα στις υπηρεσίες του Δήμου μας όλα τα Δημοτικά Ακίνητα που ανήκουν στο Δήμο Ξάνθης (κτίρια – οικόπεδα) και ποια είναι αυτά αναλυτικά.
  2. Εάν διαθέτουν όλα τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες, καθώς και τις άδειες λειτουργίας και εάν έχουν γίνει οι αντίστοιχες πράξεις μετεγγραφής στο Υποθηκοφυλακείο, αν δηλαδή ανήκουν όλα νόμιμα στη μερίδα του Δήμου Ξάνθης.
  3. Πόσα και ποια από αυτά έχουν παραχωρηθεί δωρεάν σε φορείς και σε συλλόγους και με ποια κριτήρια.
  4. Πόσα και ποια έχουν δοθεί με χρηματικό αντίτιμο, για ποιο χρονικό διάστημα και σε ποιους φορείς, συλλόγους ή ιδιώτες έχουν παραχωρηθεί .
  5. Πόσα και ποια επιπλέον αιτήματα από φορείς, συλλόγους ή ιδιώτες υπάρχουν και εκκρεμούν μέχρι σήμερα».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Καθαρή» και με 60.000 ευρώ στο ταμείο η ΔΕΑΠΕΧΩ

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της   ΔΕΑΠΕΧΩ και παρ’ ολίγον …Αναπτυξιακή! Προσπάθειες των τοπι…