Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ  Επίσκεψη του Αυστριακού Υπουργού Εσωτερικών στην Ελλάδα

 Επίσκεψη του Αυστριακού Υπουργού Εσωτερικών στην Ελλάδα

0

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Αυστρίας», δήλωσε ο αυστριακός αξιωματούχος από τον Έβρο

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης παρά την προηγούμενη αρνητική κριτική

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Ελλάδα χθες, Τρίτη 25 Αυγούστου και αναμένεται να την ολοκληρώσει σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου, έχοντας ως σκοπό, σύμφωνα με δηλώσεις του, να αποκτήσει μία επιτόπια εικόνα της κατάστασης της μετανάστευσης. Μάλιστα, ένα μήνα πριν, είχε συγκαλέσει Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου & Μετανάστευσης στη Βιέννη, στην οποία προσκεκλημένοι ήταν δεκάδες υπουργοί και επικεφαλής διεθνών οργανώσεων.

Σχετικά με την επίσκεψη

Την Τρίτη 25 Αυγούστου ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, είχε συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Αθήνα. Από πλευράς του δήλωσε την υποστήριξή του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, και έκλεισε τονίζοντας πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Αυστρίας.

Στη συνέχεια, αναμένεται να επισκεφθεί συνοδεία των κκ Χρυσοχοΐδη και Μηταράκη, την ελληνοτουρκική παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, όπου τον περασμένο Μάρτιο, η Αυστρία είχε αποστείλει μονάδα των ειδικών δυνάμεων «Cobra», προκειμένου να ενισχύσει τις ελληνικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Χίο,  μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, όπου, μεταξύ άλλων, θα ενημερωθεί για το έργο της Ακτοφυλακής.

Προηγούμενες δηλώσεις Νεχάμερ σχετικά με την Ελλάδα και το μεταναστευτικό

Στα πλαίσια της Διεθνούς Υπουργικής Διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου & Μετανάστευσης στη Βιέννη, ο Αυστριακός Υπουργός εσωτερικών είχε καταλογίσει στην ελληνική κυβέρνηση λάθος χειρισμούς, με κυριότερο αυτό της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Τέτοιου είδους ενέργειες, όπως ανέφερε «θα οδηγήσει το οργανωμένο έγκλημα των διακινητών να φέρνει και πάλι περισσότερους ανθρώπους στα νησιά». Ταυτόχρονα απέρριπτε «σαφώς» την κατανομή προσφύγων στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς τη χώρα του, είχε δηλώσει, πως η Αυστρία «είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη και είχε να αντιμετωπίσει 200.000 αιτήσεις ασύλου από το 2015». Συνέχισε, μάλιστα, με την πρόταση οι άνθρωποι που έχουν διασωθεί στη Μεσόγειο να μεταφέρονται πίσω στη Λιβύη, εφόσον διασφαλίζεται εκεί η ανθρώπινη μεταχείρισή τους. Ο κ. Νέχαμερ, ο οποίος προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς, επισήμανε τότε πως είναι σημαντικό να ενισχυθεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων και να αυξηθεί το δυναμικό της Frontex, όπως επίσης και να υπάρξει «ένας από κοινού αγώνας κατά της παράνομης μετανάστευσης και κατά των διακινητών».

Τέλος, είχε επισημάνει πως εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας τους κορωνοϊού, το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έχει παραμεριστεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρά το γεγονός πως αποτελεί μια πρόκληση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ενεργά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…