Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έως 31 Αυγούστου η προθεσμία για τις 38 θέσεις καθαριότητας στον Δήμο Μύκης

Έως 31 Αυγούστου η προθεσμία για τις 38 θέσεις καθαριότητας στον Δήμο Μύκης

0

 

Έληξε χθες η προθεσμία για τις 63 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

 

O Δήμος Μύκης ανακοινώνει την πρόσληψη 38 ατόμων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

 

Ειδικότερα οι θέσεις:

Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Αριθμός ατόμων

Μερικής Απασχόλησης

Πλήρους Απασχόλησης Διδακτικό έτος
Δήμος Μύκης Σμίνθη ΥΕ Καθαριστές /Καθαρίστριες σχολικών μονάδων 37 1 2020 – 2021

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του δήμου Μύκης για την ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

 

Γνωστοποιούμε την μεταβολή των όρων μοριοδότησης σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 52878/22.08.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ’ αρίθμ. 50175/07.08.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (Β΄3324), που αφορά τον υπολογισμό της διανυθείσας εμπειρίας πέραν των δεκαεπτά μονάδων που δίδονται ανά μήνα, ανεξαρτήτως χρόνου απασχόλησης ή ανατιθέμενων αιθουσών, δίδεται μία μονάδα ανά αίθουσα, με ανώτατο όριο τις δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα.

 

dimarxeio

Έληξε χθες η προθεσμία για τις 63 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

 

Αναλυτικά οι 63 θέσεις για τον δήμο Ξάνθης

Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Αριθμός ατόμων

Μερικής Απασχόλησης

Πλήρους Απασχόλησης Διδακτικό έτος
Δήμος Ξάνθης Ξάνθη ΥΕ Καθαριστές /Καθαρίστριες σχολικών μονάδων 30 33 2020 – 2021

 

Σημείωση: Σύμφωνα με την συνημμένη ΚΥΑ (ΦΕΚ 3485 τ.Β/22-08-2020) και με το με αριθμό πρωτ. 52879/21-08-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, τροποποιείται ο τρόπος υπολογισμού της εμπειρίας για την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Επίσης σημειώνεται, ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων έληξε την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 και ότι οι αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί είναι έγκυρες, καθώς ο Δήμος Ξάνθης θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα τη σχετική βεβαίωση από τις οικείες σχολικές επιτροπές για την απόδειξη του κριτηρίου της εμπειρίας των επιπλέον μονάδων ανά ανατεθείσα αίθουσα

dimarxio_topeirou-empros

26 προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία του δήμου Τοπείρου

 

Αιτήσεις μέχρι αύριο Πέμπτη 27 Αυγούστου

Ο δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 26  ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στον Δήμο Τοπείρου

 

 

Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Αριθμός ατόμων

Μερικής Απασχόλησης

Πλήρους Απασχόλησης Διδακτικό έτος
Δήμος Τοπείρου Εύλαλο ΥΕ Καθαριστές /Καθαρίστριες σχολικών μονάδων 25 1 2020 – 2021

 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι από την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 έως και την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020.

 

2 προσλήψεις ΠΕ και ΤΕ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

 

Αιτήσεις έως 31 Αυγούστου

 

Θα προσληφθούν:  1 ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Αρχιτεκτόνων και  1 ΤΕ Μηχανικών ειδικότητας Τοπογράφων

Αιτήσεις μέχρι 31.8.2020.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A94%CE%A34653%CE%A04-%CE%9445?inline=true

Αύριο Πέμπτη 28 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τις 10 θέσεις καθηγητών μουσικής στον δήμο Ξάνθης

 

από 19.08.2020 έως και 28.08.2020, τις ώρες 08:00 έως 14:00.Δήμος Ξάνθης

* 10 Καθηγητές Μουσικής

Υποβάλλονται αιτήσεις.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A53%CE%9F%CE%9F%CE%9A7%CE%95-5%CE%A4%CE%A9?inline=true

 

 

 

 

ΟΑΕΔ: Παράταση για 2.082 θέσεις σε Κοινωφελή (ΚΥΑ)

 

Η επίσημη κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την επέκταση των συμβάσεων σε πρόγραμμα Κοινωφελούς απασχόλησης του ΟΑΕΔ, δημοσιεύθηκε με τη μορφή ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, παρατείνεται για δύο επιπλέον μήνες η χρονικής διάρκεια του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Γ΄ κύκλος» (Δημόσια Πρόσκληση Νο 10/2018).

Μετά το πέρας της ως άνω τετράμηνης επέκτασης του προγράμματος, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον δύο μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα».

Στην περίπτωση ωφελουμένων των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη του άρθρου 1 της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος.

 

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «πληρώνει» 830 ευρώ τον μήνα

 

Με μηνιαίο ποσό στα 830 ευρώ θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ 9.000 θέσεις ανέργων μέσω του προγράμματος “επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας” το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα το νέο πρόγραμμα βρίσκεται στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να βγει το σχετικό ΦΕΚ. Στην συνέχεια ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη του προγράμματος, το οποίο είναι ανοιχτό από το 2017 αλλά δεν ήταν ελκυστικό. Με τις νέες αλλαγές που έγιναν ο ΟΑΕΔ εκτιμά ότι το πρόγραμμα θα γίνει ελκυστικό καθώς η αύξηση του μισθού είναι ένα κίνητρο για τους ανέργους.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Η διαδικασία της αίτησης από τις επιχειρήσεις θα γίνεται ηλεκτρονικά και η κατάθεση των δικαιολογητικών για την είσπραξη της επιχορήγησης από τις επιχειρήσεις. Παράλληλα καταργείται η 3μηνη δέσμευση για διατήρηση προσωπικού μετά το τέλος της 12μηνης επιχορήγησης.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στo πρόγραµµα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αναρτηµένη στην ιστοσελίδα του Οργανισµού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής – υπεύθυνη δήλωση που εµπεριέχει την εντολή κενής θέσης, (εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις), µε την προϋπόθεση ότι έχουν παραλάβει κλειδάριθµο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕ∆ της περιοχής τους, µε τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕ∆ (eservices).

 

pyrosvestes

Μέχρι 30/9 οι αιτήσεις για Εθελοντές Πυροσβέστες

 

Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να γίνουν Εθελοντές Πυροσβέστες.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώνει για τα εξής:

 

– Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες πολίτες ηλικίας 18-55 ετών ή πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν πιστοποιημένη γνώση Ελληνικών.

 

– Θα πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία που αποδεικνύεται με ιατρικές γνωματεύσεις από Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας των ειδικοτήτων Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ψυχιάτρου καθώς και βεβαίωση ομάδας αίματος.

 

– Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι άμισθη, επιφέρει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση υπηρεσίας.

 

– Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορείτε να βρείτε:

 

α) Στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος

 

β) Στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ( www.vfu.gr ) στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις».

 

– Για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών θα πρέπει να απευθύνεστε στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …