Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ενισχύσεις για παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών

Ενισχύσεις για παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών

0

Εγκρίθηκε η πίστωση ποσού 19,5 εκατ. ευρώ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για την ενίσχυση των αγροτών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, υπέγραψε από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών,Θεόδωρο Σκυλακάκη την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η πίστωση των προβλεπόμενων ποσών που θα κατευθυνθούν στους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών.

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως:

  • 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρεσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
  • 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
  • 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους παραγωγούς λαϊκών αγορών ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς σπαραγγιών, το ύψος του ποσού ενίσχυσης ορίζεται σε 270 ευρώ/στρέμμα και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους ανέρχεται στα 4.731.210 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά Αίτηση ενίσχυσης μέσω αντίστοιχης εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…