Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεν θα κλείνει το σχολείο αν διαπιστώνεται κρούσμα κορωνοϊού

Δεν θα κλείνει το σχολείο αν διαπιστώνεται κρούσμα κορωνοϊού

0

Θα απομονώνεται το τμήμα

 

 «Το υπουργείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία όταν και αν κριθεί απαραίτητο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

 

 

 

 

«Πονοκέφαλο» δημιουργεί στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στους επιστήμονες η έναρξη της σχολικής χρονιάς, την στιγμή που διαπιστώνεται έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας.

«Σε περίπτωση κρούσματος και σε περίπτωσης έξαρσης της πανδημίας σε μια περιοχή, το υπουργείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία όταν και αν κριθεί απαραίτητο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ένα σχεδιασμό με χωριστά διαλείμματα. «Αν έχουμε ένα κρούσμα δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα» δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αιτιολογώντας ότι θα υπάρχει ένα σύστημα κλειστών ομάδων με διαφορετικά διαλείμματα για να μην υπάρξει διασπορά. Αναφορικά με το εμβόλιο ο Σύψας είπε πως «ο κόσμος να μην έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες για το εμβόλιο».

Η έναρξη των σχολικών μονάδων έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου επανέλαβε σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε ομόφωνη εισήγηση από τους ειδικούς για την παραπάνω απόφαση με «όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με μέτρα ασφαλείας». Ο προγραμματισμός είναι η επαναλειτουργία όλων των σχολικών δομών, είπε.

«Μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει με όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το ποιος θα προμηθεύει τις μάσκες, η Κεραμέως στην ουσία δεν απάντησε στο ερώτημα, υπογραμμίζοντας μόνο ότι η οδηγία υποχρεωτικής μάσκας αφορά και άλλους χώρους όπως τα ΜΜΜ.

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας μίλησε για ένα σχεδιασμό να υπάρχουν «διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας αυτής». Αυτό που δεν διευκρινίστηκε είναι από ποια ηλικία και μετά θα χρησιμοποιούν οι μαθητές τη μάσκα, με την υπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται και η εισήγηση της Επιτροπής.

Αναφερόμενη στις απουσίες, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να απέχουν οι μαθητές από τη διδασκαλία όταν νοσούν είτε οι ίδιοι, είτε κάποιος με τον οποίο μένουν μαζί.

Επιπλέον, αν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα θα μπορεί να απουσιάζει από την παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…