Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δεκατρείς οι νέες παραβάσεις στην ΑΜΘ για μη χρήση μάσκας

Δεκατρείς οι νέες παραβάσεις στην ΑΜΘ για μη χρήση μάσκας

0

Δεν καταγράφονται παραβάσεις από καταστήματα στην Περιφέρειά μας

 Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα

 Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 51.211 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • (5) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (2) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες σε Θεσσαλονίκη και Νησιά. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (427) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (28) άτομα.
  • (1) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (55) σχετικές παραβάσεις.
  • (4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (114) σχετικές παραβάσεις.
  • (409) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:

o          (69) στη Στερεά Ελλάδα,

o          (65) στη Θεσσαλονίκη,

o          (64) στην Κεντρική Μακεδονία,

o          (51) στην Κρήτη,

o          (50) στην Αττική,

o          (23) στην Ήπειρο,

o          (18) στη Θεσσαλία,

o          (14) στη Δυτική Ελλάδα,

o          (13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o          (13) στην Πελοπόννησο,

o          (10) στα Ιόνια Νησιά,

o            (9) στη Δυτική Μακεδονία,

o            (7) στο Βόρειο Αιγαίο και

o            (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (9.442) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (9.433) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (9) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (86) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (12) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες (11) στη Μύκονο και (1) σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακίνηση μεταναστών τώρα και με… ασθενοφόρο

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν δέκα μη νόμιμους μετανάστες με ασθενοφόρο, που είχε …