Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χωρίς λιτανεία ο φετινός εορτασμός του Πολιούχου της Ξάνθης

Χωρίς λιτανεία ο φετινός εορτασμός του Πολιούχου της Ξάνθης

0

Την Παρασκευή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στη Μητρόπολη και αρτοκλασία στην πλατεία έξω από το ναό

 Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων: Θα είναι πρωτόγνωρος ο φετινός εορτασμός. Να ευχηθούμε να είναι η μοναδική χρονιά με αυτούς τους περιορισμούς

Με πρωτόγνωρο τρόπο και στο πλαίσιο όλων των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού η Ξάνθη θα εορτάσει τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο.

Σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου, παραμονή της εορτής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός, χορορταστούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Ξάνθης κ. Παντελεήμονος και Μαρωνείας-Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Λόγω των μέτρων δε θα πραγματοποιηθεί λιτανεία,ενώ θα τελεστεί αρτοκλασία με την εικόνα της Παναγίας της Καλαμπούς στην πλατεία Μητροπόλεως, μπροστά από το ναό.

Ανήμερα της εορτής της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, στον Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

«Ο φετινός εορτασμός θα είναι πρωτόγνωρος», σημείωσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ενημερώνοντας για τις αποφάσεις της τοπικής εκκλησίας ενόψει του εορτασμού. Ευχήθηκε να είναι η μοναδική χρονιά που ο Πολιούχος θα εορταστεί με τους περιορισμούς και πρόσθεσε: «τηρουμένων των μέτρων θα τιμήσουμε τον προστάτη μας».

Ο κ. Παντελεήμων σημείωσε επίσης ότι εν γένει οι πιστοί πειθαρχούν στα μέτρα και φορούν τις μάσκες εντός των ναών. «Βέβαια, άνθρωποι κάποιας ηλικίας αποφεύγουν τον πολύ κόσμο», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι, όπως παρατηρεί, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στο Μοναστήρι της Παναγίας μεμονωμένοι άνθρωποι επιλέγουν να προσευχηθούν σε ώρες που δε συγκεντρώνεται κόσμος. «Θα πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα για να προφυλάσσουμε εμάς και το συνάνθρωπό μας», επεσήμανε.

Τέλος, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο τοπικός ποιμενάρχης ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα και τα μέτρα για τις τελετές αγιασμού θα διαμορφωθούν μετά από συνεννόηση με τους προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Σήμερα η λαϊκή

Λόγω της τοπικής εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου, η λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί αντί του Σαββάτου σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Κανονισμού Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Δ. Ξάνθης.

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα το Σάββατο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νομού Ξάνθης υπενθυμίζει στους καταναλωτές καθώς και στους  εμπόρους ότι το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 ημέρα του εορτασμού της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πολιούχου της Ξάνθης, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η ημέρα αποτελεί επίσημη τοπική αργία για την Ξάνθη .

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζητείται ελπίς» για τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Οι επαγγελματίες αποτυπώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης που αποθαρρύνει τους νέους επαγγελματ…