Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από σήμερα κλείνουν τις νύχτες μπαρ και εστιατόρια στην ΑΜΘ

Από σήμερα κλείνουν τις νύχτες μπαρ και εστιατόρια στην ΑΜΘ

0

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μένουν κλειστά από τις 12 π έως τις 7 πμ

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού

 

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το μέτρο με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη κυβέρνησης και επιδημιολόγων, αποφασίστηκαν επιπλέον μέτρα το επόμενο διάστημα ώστε να περιοριστεί, κατά το δυνατόν, η εξάπλωση του κορωνοϊού, που για μία εβδομάδα καταγράφει τριψήφια νούμερα στην Ελλάδα.

Ένα από τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, είναι το κλείσιμο των μπαρ, κλαμπ και εστιατορίων, το οποίο ισχύει από σήμερα τα μεσάνυχτα. Δεν ισχύει ωστόσο σε όλη τη χώρα, αλλά σε περιοχές που υπάρχει υψηλό ιικό «φορτίο», κοινώς πολλά κρούσματα.

Από σήμερα λοιπόν, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, στις εξής περιοχές:

  • Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
  • Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και μία σειρά από άλλα μέτρα, όπως η ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά από το 1951 όταν και επανεκκίνησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Τα νέα μέτρα

1.Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου σε περιορισμένο ακροατήριο.

  1. Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.
  2. Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4.Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5.Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…