Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αντιδράσεις εκφράζουν οι γονείς μαθητών της ΑΜΘ λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αντιδράσεις εκφράζουν οι γονείς μαθητών της ΑΜΘ λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

0

Διεκδικούν 15 μαθητές ανά τάξη, επισκευή υποδομών, επαρκή καθαριότητα και μέτρα προστασίας καθώς και τη λειτουργία σχολιατρικής υπηρεσίας σε κάθε σχολείο

 

Αντιρρήσεις και προβληματισμό ως προς την ετοιμότητα για την επαναλειτουργία των σχολείων εκφράζει η Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων μαθητών της ΑΜΘ, τονίζοντας ότι λόγω των μαθητών ανά τάξη δεν είναι δυνατή η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Η ομοσπονδία γονέων ζητά 15 μαθητές ανά τάξη και διεκδικεί:

-Επισκευή σχολείων και εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών (ενοικίαση), που πληρούν τις προϋποθέσεις. Εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.

-Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές. Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

-Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

-Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.)

-Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων που είναι απολύτως απαραίτητα σε χιλιάδες οικογένειες, που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων

-Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on– line μετάδοση των μαθημάτων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…