Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 4 γάμοι με πρόστιμα άνω των 50.000 ευρώ στην Ξάνθη!

4 γάμοι με πρόστιμα άνω των 50.000 ευρώ στην Ξάνθη!

0

Έλεγχοι καθημερινά και όλο το 24ωρο από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων.

Όπου δεν τηρείται ο νόμος πίπτει η ράβδος των προστίμων

 

Το γερμανικό Focus και η αναφορά στην Ξάνθη ως «επικίνδυνη» περιοχή – Τι κρύβεται πίσω από την πληροφόρηση 

 

Τσουχτερά πρόστιμα άνω των 50.000 ευρώ έχουν βεβαιωθεί σε λίγες μόνο μέρες από την αστυνομία Ξάνθης σε τέσσερις περιπτώσεις γαμήλιων τελετών που δεν τήρησαν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού! Οι νεόνυμφοι και τα πεθερικά πλήρωσαν ακριβά την επιλογή τους να μοιραστούν την χαρά τους με πολλούς συγγενείς και φίλους (ενίοτε και με όλο το χωριό) αψηφώντας τον κορωνοϊό!

Πρόστιμα άνω των 50.000 ευρώ σε 4 γάμους στην Ξάνθη

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες μας σε ένα γάμο στον Εχίνο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ. Σε γάμο στον Κένταυρο 15.500 ευρώ., σε γάμο στις Σάτρες 11.000 ευρώ και στο Σέλερο 7.500 ευρώ. Τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν  από κλιμάκια της αστυνομίας διαπίστωσαν παραβάσεις σε ελέγχους που έγιναν για την τήρηση τω μέτρων.

Έλεγχοι καθημερινά και όλο το 24ωρο

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την αστυνομία Ξάνθης έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων γίνονται σε καθημερινή βάση και όλο το 24ωρο και έχουν σημειωθεί παραβάσεις σ’ ότι αφορά τον αριθμό των ατόμων σε ατομικές εκδηλώσεις, σε υπαίθριες εκδηλώσεις αλλά και σε καταστήματα ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας και έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα.  Όπως μας ανέφεραν αρμόδιοι η εικόνα είναι αμφίρροπη.  Η πλειοψηφία έχει συμμορφωθεί και τηρεί  τα μέτρα αλλά ωστόσο υπάρχουν κάποιοι απείθαρχοι. Και όπου δεν τηρείται ο νόμο πίπτει η ράβδος των προστίμων που είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά καθώς πρόκειται για θέμα που αφορά την υγειονομική ασφάλεια του γενικού πληθυσμού.

Το γερμανικό Focus και η αναφορά στην Ξάνθη  

Κι ενώ γενικότερα η Ξάνθη έχει βγει από τον χάρτη του κορωνοϊού όπου δέσποζε τους προηγούμενους μήνες και τα νέα κρούσματα τείνουν να μηδενιστούν, αρνητική αίσθηση έχει προκαλέσει πως  το γερμανικό Focus την συγκαταλέγει μαζί με την Αθήνα ως μια πόλη με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κρουσμάτων κορονοϊού. Ειδικότερα έχει συγκεντρώσει μια λίστα με χώρες και περιοχές που πρέπει κάποιος να αποφύγει λόγω κορωνοϊού και στις οποίες μεταξύ άλλων συναντά κανείς την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν πως η αναφορά του γερμανικό Focus στην Ξάνθη σχετίζεται με το γεγονός ότι έκλεισαν 2 εταιρείες στη Γερμανία όταν διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εργάτες με καταγωγή από την Ξάνθη!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…