Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το ΣτΕ «σφράγισε» το εκκλησάκι του Οσίου Παϊσίου στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης

Το ΣτΕ «σφράγισε» το εκκλησάκι του Οσίου Παϊσίου στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης

0

Έκρινε ότι πρόκειται για ιδιωτικό παρεκκλήσι που “άνοιξε” για δημόσια λατρεία

 

Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε ότι το Παρεκκλήσιο του Οσίου πατρός Παϊσίου του αγιορείτου, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 σφραγίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 598/2020 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των ιδιοκτητών του Παρεκκλησίου επειδή το «άνοιξαν» σε δημόσια λατρεία, ενώ ήταν ιδιωτικός ναός ο οποίος, σύμφωνα με τον Νόμο (τις διατάξεις των άρθρων 1 και 6, παρ. 1 του Α.Ν. 200/1940, καθώς και την διάταξη του άρθρου 13 του υπ’ αριθμ. 8/1979 Κανονισμού) έπρεπε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πνευματικές ανάγκες της οικογένειας τους.

Επί πλέον, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι:

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υποχρεούται από το Νόμο με «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση και δεσμία αρμοδιότητα», να σφραγίσει το Παρεκκλήσιο εφόσον αυτό πανθομολογουμένως ετέθη σε δημόσια λατρεία.

Βάσει, λοιπόν, της Αποφάσεως 598/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσέλευση και η είσοδος πιστών στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και για το λόγο αυτό θα παραμένει κλειστό, καθότι εμπίπτει στη Νομοθεσία περί ιδιωτικών Παρεκκλησίων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…