Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τη Δευτέρα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

0

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιουλίου

 Παράταση της ημερομηνίας έναρξης των εκπτώσεων κατά 15 ημέρες ζητούν οι έμποροι

Tη Δευτέρα, 13 Ιουλίου αναμένεται να κάνουν «πρεμιέρα» οι θερινές εκπτώσεις για το 2020. Στις 19 Ιουλίου ημέρα Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11:00 έως 20:00. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Από την πλευρά τους οι έμποροι ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό προ περίπου 2 μηνών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει να μετατοπιστεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, δηλαδή αρχές Αυγούστου.

Ο λόγος είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω του κορονοϊού.

Βασικοί κανόνες

Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα:

  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
  3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI στο «The Upfr…