Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θετικός ο Άδωνις για παράταση των εισφορών και μείωση του ΦΠΑ στην Ξάνθη

Θετικός ο Άδωνις για παράταση των εισφορών και μείωση του ΦΠΑ στην Ξάνθη

0

Ικανοποιημένος ο  πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης

 

Επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και ευχαριστίες για το 12%

 

 Τα προβλήματα του νομού μας όπως αυτά οξύνθηκαν από την πανδημία αλλά και οι προτάσεις των φορέων έτσι όπως συνδιαμορφώθηκαν στην κοινή σύσκεψή που είχαν στις 23 Ιουνίου ήταν το αντικείμενο συζήτησης με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του υπουργού και συμμετείχαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης,  ο δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης και η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου.

Θετικός o Άδωνις Γεωργιάδης στα αιτήματα των φορέων του νομού μας

Μιλώντας στο «Ε» λίγο μετά την συνάντηση ο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Μωραΐτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την «θετικότατη» όπως είπε, ανταπόκριση που επέδειξε ο κ. Γεωργιάδης στην επίλυση των προβλημάτων των  επιχειρήσεων του νομού και την πρόθεσή του να ικανοποιήσει πολλές από τις προτάσεις των φορέων που του επιδόθηκαν: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης. Είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων του νομού μας, των ιδιαιτεροτήτων του και μας δήλωσε ότι όσες από τις προτάσεις μας είναι άμεσα υλοποιήσιμες θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες θα εξεταστούν για να βρεθούν τρόποι να υλοποιηθούν.  Αυτό μας ικανοποιεί», σημείωσε κ. Μωραΐτης.

Επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και ευχαριστίες για το 12%

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι φορείς της Ξάνθης δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό όπως και τον υπουργό Ανάπτυξης για την επίλυση του ζητήματος του 12% με τρόπο που ικανοποιεί τις επιχειρήσεις της Θράκης.

Ποιες προτάσεις θα εξετάσει ο υπουργός Ανάπτυξης

Όπως εξήγησε ο κ, Μωραΐτης στις άμεσα υλοποιήσιμε προτάσεις είναι η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων του νομού έως τέλος του έτους και όχι μόνο για 3 μήνες ενώ ανέφερε ότι θα εξετάσει την μείωση του ΦΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των προτάσεων των φορέων του νομού περιλαμβάνεται

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

Κατάργηση για το οικονομικό έτος 2020 στις πληγείσες επιχειρήσεις, από τους εξής φόρους: ΕΝΦΙΑ, Τέλος Επιτηδεύματος, Προκαταβολή Φόρου. Αναστολή του Τέλους Διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο (2) έτη. Ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας με χρηματοδοτικά εργαλεία για μικροπιστώσεις.

Παράταση του μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα επόμενα δύο (2) έτη.

Άμεση παρέμβαση στις εταιρείες ηλεκτροδότησης είτε δημοσίου αλλά κυρίως ιδιωτικού τομέα, για την αποφυγή αποκοπών ρεύματος.

Επιδότηση κατά 50% του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων εστίασης – καφέ μπαρ – διασκέδαση – αίθουσες δεξιώσεων – ξενοδοχεία, μέχρι τις 31.12.2020.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…