Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θα συνεχίσουν να μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα τα ελληνόπουλα στο Μανχάιμ

Θα συνεχίσουν να μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα τα ελληνόπουλα στο Μανχάιμ

0

Με παρέμβαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη – Το «Ε» είχε αναδείξει το θέμα κατ’ αποκλειστικότητα

 

 

Η Ελληνική Πολιτεία θα αναλάβει τη στήριξη και χρηματοδότηση της διδασκαλίας της ελληνικής εντός του σχολείου με την απόσπαση δασκάλου

 

 

Τα ελληνόπουλα του σχολείου  Μανχάιμ της Γερμανίας θα συνεχίσουν να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα μέσα στο γερμανικό σχολείο όπου φοιτούν καθώς λύθηκε το πρόβλημα κατόπιν παρέμβασης της υφυπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη. Το «Ε» έχει κάθε λόγο να χαίρεται καθώς ανέδειξε κατ’ αποκλειστικότητα το θέμα αυτό (φύλλο, 18 Δεκεμβρίου 2019 με τίτλο: « Βάζουν «λουκέτο» σε ελληνικό σχολείο στο Μανχάιμ της Γερμανίας») και αυτό προκάλεσε και την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Άγγελου Συρίγου στην Βουλή στην οποία απαντά η κα Ζαχαράκη και γνωστοποιεί την θετική εξέλιξη.

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 4238 /18-2-2020»

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 4238/18-2-2020, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Άγγελος Συρίγος με θέμα:« Διακοπή λειτουργίας του ελληνικού προγράμματος του δημοτικού σχολείου Waldhofschule Μάνχαϊμ», σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Μάνχαϊμ στη Βάδη Βυρτεμβέργη της Ο. Δ. Γερμανίας λειτουργεί εντός του ωρολογίου προγράμματος γερμανικού δημοτικού σχολείου. Η λειτουργία του γερμανικού σχολείου και το ωρολόγιο πρόγραμμα αυτού έγκεινται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των εκπαιδευτικών αρχών του εν λόγω ομόσπονδου κρατιδίου. Προκειμένου για την υπό κρίση περίπτωση ξεκίνησε στοχευμένος και εντατικός κύκλος διαλόγου και συνεννοήσεων με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Ως εφικτή λύση προτάθηκε η απογευματινή λειτουργία του Τμήματος.

Όπως προκύπτει και από το Α.Π.Φ. 550/13/ΑΣ 293/7-2-2020 έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Στουτγάρδη, κατά τη συνάντηση της Γενικής Προξένου Στουτγάρδης και του αρμόδιου αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης Μονάχου με την Υπουργό Παιδείας του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης–Βυρτεμβέργης, διαπιστώθηκε τόσο η βούληση των αρχών του κρατιδίου να συνεχιστεί η διδασκαλία της ελληνικής εντός του πρωινού προγράμματος του γερμανικού σχολείου στο Mannheim, ώστε να μην χρειάζεται οι ελληνόφωνοι μαθητές να αφιερώνουν επιπλέον χρόνο σε απογευματινά μαθήματα γλώσσας, όσο και η βούληση και δυνατότητα της Ελληνικής Πολιτείας να αναλάβει τη στήριξη και χρηματοδότηση της διδασκαλίας της ελληνικής εντός του εν λόγω σχολείου με την απόσπαση δασκάλου.

Κατόπιν τούτου, δεν προκύπτει ουσιαστικό πρόβλημα ως προς τη συνέχιση διδασκαλίας της ελληνικής και των υπολοίπων μαθημάτων ελληνικού πολιτισμού στους ελληνόφωνους μαθητές στο γερμανικό δημοτικό του Mannheim Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…