Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στα κυβερνητικά «συρτάρια» η ίδρυση οκτώ νέων τμημάτων στο ΔΠΘ

Στα κυβερνητικά «συρτάρια» η ίδρυση οκτώ νέων τμημάτων στο ΔΠΘ

0

Συζητήθηκε η ερώτηση Χαρίτου στη Βουλή

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πριμοδοτεί τη μεταφορά του υπό ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας από την Κομοτηνή στο Διδυμότειχο λόγω των αντιδράσεων που αφορούν στην μετεγκατάσταση της Νοσηλευτικής

 

Στη Βουλή συζητήθηκε την Παρασκευή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για την ίδρυση και λειτουργία των 8 νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπως επίσης η αρνητική εξέλιξη που αφορά το υπό ίδρυση τμήμα Ψυχολογίας. Από τις απαντήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, προέκυψε ότι η κυβέρνηση είναι επιφυλακτική ως προς την υλοποίηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για ίδρυση και λειτουργία των νέων τμημάτων, ενώ, όπως επεσήμανε με έμφαση ο βουλευτής, εμμέσως αναγνωρίστηκε από τον υφυπουργό η πριμοδότηση από το υπουργείο Παιδείας μεταφοράς του υπό ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας από την Κομοτηνή στο Διδυμότειχο.

Ο κ. Χαρίτου, παίρνοντας το λόγο σημείωσε ότι «η Σύγκλητος του ΔΠΘ από τα τέλη του 2018 ομόφωνα και με απολύτως ακαδημαϊκά κριτήρια αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία 8  νέων τμημάτων στο ΔΠΘ, δυο εκ των οποίων στη πόλη της Κομοτηνής, Τμήμα Ψυχολογίας και Τμήμα Εργοθεραπείας. Πρόταση που έγινε δεκτή στο μεγαλύτερο μέρος της από την τότε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Πρόταση που ωρίμασε νομοθετικά, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η ψήφιση της προφανώς γιατί μεσολάβησαν οι εκλογές». Και συνέχισε απευθυνόμενος στον παριστάμενο υφυπουργό «αυτήν την ομόφωνη και ώριμη νομοθετικά πρόταση εδώ και ένα χρόνο τη κρατάτε στο συρτάρι σας και δεν μας έχετε εξηγήσει γιατί  αρνείστε την υλοποίηση της». Ενώ του υπενθύμισε ότι «ακόμη δεν έχετε εκδώσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τις διαδικασίες αξιολόγησης των νέων τμημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό ο βουλευτής κος Χαρίτου είπε «όπως πληροφορήθηκα σε σύσκεψη που είχατε πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας για την τύχη της Νοσηλευτικής σχολής του Διδυμοτείχου φαίνεται ότι πριμοδοτείτε τη λύση ώστε το υπό ίδρυση τμήμα Ψυχολογίας αντί να λειτουργήσει στην Κομοτηνή, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, το προορίζετε για το Διδυμότειχο, προκειμένου να εκτονώσετε τις εκεί κοινωνικές αντιδράσεις για τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…