Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Σκέψεις… στίχοι για την Αγάπη

Σκέψεις… στίχοι για την Αγάπη

1

Ένα ποιητικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου-Βαρυτιμίδου

Ένα ποίημα στην Νεοελληνική και Ποντιακή γλώσσα για την Αγάπη και τον Έρωτα

Πρόσφατο πνευματικό έργο διαβάσαμε, της Σοφίας Αδαμίδου-Βαρυτιμίδου με τον τίτλο «Σκέψεις… στίχοι» .

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τον τίτλο, πρόκειται για ποιητικό έργο, μονοθεματικό, μεγάλο και δύσκολο στην προσέγγισή του διότι το μοναδικό θέμα είναι η ΑΓΑΠΗ.

Η αγάπη όμως σε όλες τις εκφάνσεις της που ζει και βιώνει ο άνθρωπος ανεξάρτητα από το φύλο.

Στην ποιητική της αυτή ενασχόληση η Σοφία Αδαμίδου έχει προσεγγίσει την αγάπη που προξενεί χαρά, αγαλλίαση, τρυφερότητα, ηδονή, προσμονή, παρηγοριά, ελπίδα, πόθο.

Παράλληλα δεν αγνοεί και τα άλλα συναισθήματα που προσφέρει η αγάπη, που είναι πόνος, λύπη, στεναχώρια, αναζήτηση, πόθος ανικανοποίητος, κλάμα, δάκρυα, χωρισμός, αναστεναγμός, βάσανο και κάψιμο καρδιάς, κρυφός έρωτας και αναστεναγμός.

Η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιείται ένα πλούσιο λεξιλόγιο, πολλές έννοιες που θαυμάζει κανείς την ευρηματικότητά της και ότι έχει προσεγγίσει όλες τις ανθρώπινες πτυχές της μεγάλης, συγκλονιστικής αυτής έννοιας ΑΓΑΠΗ.

Ο αναγνώστης διαβάζοντας το ποίημα τόσο στη νεοελληνική γλώσσα (κυρίως) όσο και στην Ποντιακή, εντυπωσιάζεται για τον γλωσσικό πλούτο της Σοφίας Αδαμίδου.

Διαπιστώνει δε παράλληλα ότι το πνευματικό έργο που είναι προϊόν αγάπης και εσωτερικής παρόρμησης είναι αυθεντικό, γνήσιο, ανθρώπινο και ειλικρινές.

Αξίζουν έπαινοι και συγχαρητήρια λοιπόν στην κυρία Αδαμίδου για το ποιητικό έργο της, ένα έργο γνήσια λαϊκό, ανεπιτήδευτο, βγαλμένο από την καρδιά για την Αγάπη και τον Έρωτα.

Η έκδοση έγινε από το Τυπογραφείο Τελεία και Παύλα του Μιχάλη Πασχίδη.

 

Συνεχίζεται η διάθεση του βιβλίου με τα Ποντιακά Ανέκδοτα

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πως το βιβλίο της Σοφίας Αδαμίδου με Ποντιακά Ανέκδοτα πως είναι στη διάθεση όποιου θα επιθυμούσε να το αποκτήσει.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6909022652.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…