Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσεχώς «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη βρεφών

Προσεχώς «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη βρεφών

0

Αναμένεται η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για τη διευκόλυνση εργαζόμενων μαμάδων

 Η μέθοδος εφαρμογής του προγράμματος θα προκύψει μετά από τεχνική μελέτη προσαρμογής καλών πρακτικών στα ελληνικά δεδομένα

Σε πιλοτική εφαρμογή τίθεται τους επόμενους μήνες το νέο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», με το οποίο θα χρηματοδοτείται η φύλαξη παιδιών με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Στόχος του προγράμματος είναι να διευκολύνει τις εργαζόμενες μητέρες και όσες επιθυμούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ελάφρυνση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μίας/ενός παιδαγωγού-φύλακα.

Η μέθοδος εφαρμογής του προγράμματος θα προκύψει μετά από τεχνική μελέτη προσαρμογής καλών πρακτικών στα ελληνικά δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τη δυναμική των εμπλεκομένων μερών σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ασφάλεια των βρεφών.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ή και προσωπικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια. Θα υλοποιηθεί, αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο, στις αρχές του 2021 με στόχο την καθολική εφαρμογή του στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…